ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sony Ericsson Cedar για τους ανήσυχους..

Μετά τα Hazel και Elm, τα πρώτα «πράσινα» κινητά της σειράς GreenHeart, η Sony Ericsson έρχεται να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της για προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον με την κυκλοφορία του νέου Cedar.
Χαρακτηρίζοντας το Cedar, η Sony Ericsson ισχυρίζεται ότι είναι «το απόλυτο κινητό τηλέφωνο για όσους θέλουν έναν εύκολο τρόπο για να παραμένουν online και σε προσιτή τιμή». Με αυτόν τον τρόπο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις δυνατότητες συνδεσιμότητας κι ενοποίησης της συσκευής με κοινωνικά δίκτυα, αλλά και στην τιμή
Design
Από πλευράς σχεδίασης το Cedar ακολουθεί απλές γραμμές design, καθώς εντάσσεται στην κατηγορία των κινητών τηλεφώνων σε μορφή bar. Φυσικά, αν είστε συνηθισμένοι στα κινητά τηλέφωνα με τεράστιες οθόνες αφής και εικονικά πληκτρολόγια ίσως να απογοητευτείτε βλέποντας για πρώτη φορά το Cedar... Παρ' όλα αυτά, το νέο GreenHeart κινητό, αν και «κλασικό», είναι όμορφο, με μικρές διαστάσεις (111 x 49 x 15,5 χιλ.) και χαμηλό βάρος (84 γρ.). Σ' αυτό το κομμάτι βέβαια συμβάλλει αρκετά κι ο μοναδικός σχεδιασμός "human curvature" της Sony Ericsson, χάρη στον οποίον το συγκεκριμένο κινητό εξασφαλίζει άνεση στον κάτοχό του, καθώς εφαρμόζει τέλεια στην παλάμη του χεριού.
Multimedia
Στο κομμάτι των οπτικοακουστικών προδιαγραφών το Cedar εξοπλίζεται με μια οθόνη 2,2 ιντσών και 262 χιλιάδων χρωμάτων, η οποία εγγυάται μια ικανοποιητική θέαση εικόνων και βίντεο. Όσον αφορά την κάμερα, θα συναντήσετε μία, φτωχή θα λέγαμε, με αισθητήρα 2 megapixels και δυνατότητα εγγραφής βίντεο με VGA ανάλυση στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο.
Φυσικά, υπάρχει Media Player που αναγνωρίζει τα γνωστότερα αρχεία και κάποιες εφαρμογές και εικονίδια που μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα όταν θέλετε να διασκεδάσετε ή να περάσετε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας.
Τα αξιοσημείωτα βέβαια χαρακτηριστικά, για τα οποία κάποιος θα επιλέξει το εν λόγω κινητό, είναι τα GreenHeart χαρακτηριστικά που έχει όλη η «οικογένεια» των «πράσινων» κινητών της Sony Ericsson. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ο φορτιστής χαμηλής κατανάλωσης που εξοικονομεί ενέργεια, η μικρή συσκευασία που είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα υλικά, το ηλεκτρονικό εγχειρίδιο αντί για χάρτινες οδηγίες χρήσης και η βαφή που είναι φιλική προς το περιβάλλον (waterborne paint), βοηθούν τον καταναλωτή να καταλάβει πόσο εύκολα μπορεί να συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς να στερείται τις βασικές λειτουργίες και δυνατότητες ενός κινητού τηλεφώνου.
Συνδεσιμότητα
Στον χώρο της συνδεσιμότητας η συσκευή εξασφαλίζει πρόσβαση σε δίκτυα HSDPA και GSM quad-band για παγκόσμια περιαγωγή, τα οποία εγγυώνται γρήγορα «ανεβοκατεβάσματα» δεδομένων κι αρχείων, ενώ υπάρχει τεχνολογία Bluetooth και δυνατότητα συγχρονισμού με PC. Επίσης, το Cedar υποστηρίζει USB αλλά και βύσμα ήχου 3,5 χιλιοστών.
Στον ίδιο τομέα θα σας φανούν πολύ ενδιαφέρουσες οι εφαρμογές Widget Manager (Facebook, Twitter, MySpace), χάρη στις οποίες θα έχετε ενοποίηση με τα σπουδαιότερα κοινωνικά δίκτυα, μαζί με την πρόσβαση στο YouTube αλλά και τα δημοφιλέστερα είδη μηνυμάτων (SMS, MMS, e-mail, Exchange ActiveSync, Instant Messaging, μέθοδος εισαγωγής κειμένου Quick Text Zi).
Πολύ καλή είναι η αυτονομία του κινητού, εφόσον σε GSM η μπαταρία διαρκεί για 4 ώρες και 40 λεπτά (χρόνος ομιλίας) και 415 ώρες (χρόνος αναμονής), σύμφωνα πάντα με τη Sony Ericsson.

Δεν υπάρχουν σχόλια