ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

GPS Εσωτερικού χώρου, από την Ευρώπη

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στην δυνατότητα πλοήγησης σε εσωτερικούς χώρους και από ότι φαίνεται η ιδέα εξακολουθεί να απασχολεί έντονα την επιστημονική κοινότητα. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Fraunhofer σε συνεργασία με την Bosch πειραματίζονται πάνω στο πώς θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα σύστημα πλοήγησης εσωτερικού χώρου για το smartphone ή την ταμπλέτα μας.
Το Project MST-Smartsense έχει πολλούς partners, οι οποίοι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα πακέτο αισθητήρων μικρού μεγέθους, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν δυνατότητες πλοήγησης σε εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια και μεγάλους χώρους.
Οι αισθητήρες καταλαβαίνουν το πόσο γρήγορα και πόσο μακριά πηγαίνει ο χρήστης, υπολογίζοντας ακόμα και την κατεύθυνσή του. Είναι περισσότερο ακριβείς από ένα βηματόμετρο και σημαντικά μικρότερου μεγέθους. Παρόλο το μικρό τους μέγεθος έχουν ενσωματωμένο και έναν αισθητήρα που βλέπει τη θέση του σώματος του χρήστη σε σχέση με το μαγνητικό πεδίο της Γης. Μάλιστα, ο χρήστης δεν είναι ανάγκη να ρυθμίσει τους αισθητήρες ανάλογα με το σωματότυπό του. Όλα γίνονται αυτόματα.
Για να δείτε την ιδανική διαδρομή μέσα σε ένα κτίριο θα είναι απαραίτητο να κατεβάζετε στο smartphone σας 3D χάρτες με τα σχέδια του κτιρίου (πράγμα δύσκολο στην Ελλάδα με τους παράνομους ημι-υπαιθρίους!). Τα σχέδια θα μπορούσαν να έχουν και τη μορφή QR code στην είσοδο, ενώ μετά το κατέβασμα του χάρτη, ο αισθητήρας σας δείχνει πώς κινείστε στο κτίριο σε πραγματικό χρόνο. Ο αισθητήρας θα έχει το δικό του μικροεπεξεργαστή για να σας δείχνει μια σειρά από χρήσιμα στοιχεία στην οθόνη σας. Το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί στην έκθεση Sensor+Test 2012, στη Νυρεμβέργη, από τις 22 έως τις 24 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια