ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

HomeOS: Η Microsoft έχει λειτουργικό του σπιτιού

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η Microsoft αναβαθμίζει το προϊόν της. Από τα παράθυρα (Windows OS) πηγαίνει σε ολόκληρα σπίτια (Home OS) κι αυτό δεν είναι υπερβολή.
Η Microsoft προσπαθεί να μας βάλει να φανταστούμε πώς τελικά θα είναι το σπίτι μας, αν τα πάντα μέσα σε αυτό ήταν συνδεδεμένα μεταξύ τους σε ένα δίκτυο και κάθε συσκευή μας, μαζί με το smartphone και τον υπολογιστή μας, αλλά και το κλιματιστικό ή την τοστιέρα, ήταν μέρη μέρη αυτού του δικτύου, με έναν ξεχωριστό υπολογιστή να λειτουργεί ως πύλη.
Αυτό δοκιμάζει το ερευνητικό τμήμα της Microsoft σε ένα λειτουργικό που ονομάζεται Home OS και είναι το λογισμικό με το οποίο θέλει η Microsoft να μας προτείνει να λειτουργούμε το «έξυπνο» σπίτι μας (για όσους από εμάς μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο τουλάχιστον).
To λειτουργικό δοκιμάζεται ήδη σε 12 πρότυπες οικίες και ήδη διαθέτει αρκετές εφαρμογές όπως παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας, απομακρυσμένη εποπτεία του χώρου αλλά και αναγνώριση προσώπων. Το λειτουργικό σύστημα του σπιτιού διαθέτει ήδη το δικό του κατάστημα εφαρμογών που ονομάζεται «HomeStore» και είμαστε σχεδόν σίγουροι πως θα δούμε πολλές δικαστικές διαμάχες γι αυτό το όνομα.
Το «έξυπνο σπίτι» πάντως, προσπαθεί εδώ και χρόνια να γίνει μία πραγματικότητα, ακόμα κι αν προς το παρόν είναι μόνο γι αυτούς που μπορούν να το πληρώσουν ή γι αυτούς που μπορούν να το φτιάξουν μόνοι τους. Ένα «λειτουργικό» σπιτιού, ίσως να έφερνε την ιδέα του «έξυπνου και συνδεδεμένου σπιτιού» πιο κοντά στις μάζες, όπως λένε οι ερευνητές. Δείτε το βίντεο παρακάτω.
Πηγή: Engadget

Δεν υπάρχουν σχόλια