ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

iPavement, To πεζοδρόμιο γίνεται Wi-Fi Hotspot

Ο μόνος τρόπος για να μπορούν οι πόλεις μας να γίνουν πραγματικά έξυπνες είναι να υπάρχει διαρκής σύνδεση Internet παντού και πάντα. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό από το να μετατραπούν τα πλακάκια στο πεζοδρόμιο σε Wi-Fi Hotspots; Τουλάχιστον αυτό πρεσβεύει μία ισπανική εταιρεία «τεχνολογίας δρόμου», η iPavement.
To πεζοδρόμιο θα αποτελείται από πέτρες διαστάσεων 40x40x7 εκ., βάρους 24 κιλών, οι οποίες θα περιέχουν μικροεπεξεργαστές με ικανότητα επικοινωνίας με κινητές συσκευές μέσω Wi-Fi και Bluetooth. Θα υπάρχει κάτω από τα πλακάκια ένα δίκτυο τροφοδότησης με ενέργεια, ενώ οι επεξεργαστές αυτοί θα βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων ο ένας από τον άλλο.
Το iPavement δεν θα προσφέρει απλώς μόνιμη σύνδεση στο Internet, αλλά και μια σειρά από εφαρμογές για όσους βρίσκονται μέσα στη ζώνη του, όπως βιβλιοθήκη, τοπικές πληροφορίες, μουσικές υπηρεσίες, κουπόνια προσφορών και άλλα. Ο μόνος περιορισμός του συστήματος είναι η θερμοκρασία, καθώς δουλεύει από τους -10 μέχρι και τους 45 βαθμούς Κελσίου, άρα μια χαρά είναι για την Ελλάδα και την Ισπανία, σε χώρες όπως η Φινλανδία όμως δεν θα είναι και πολύ αποδοτικό. Η σύνδεσή μας με μία πόλη αποκτά εντελώς άλλο νόημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια