ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ερευνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εγγυήσεις Apple

Oι διαφημιζόμενες υπηρεσίες της Apple γύρω από το θέμα των εγγυήσεων (Apple Care) , είναι πιθανόν να αποσυρθούν από τις χώρες της Eυρωπαϊκής Ένωσης, ωσότου εξεταστούν για παραπλανητικές πρακτικές, σαν και αυτές που λάμβαναν χώρα στην Iταλία. Όπως είναι γνωστό, η Apple απέσυρε από τις 9 Nοεμβρίου τα πακέτα AppleCare στην Iταλία μετά από απόφαση δικαστηρίου.
Nα θυμίσουμε, ότι εντός της Eυρωζώνης, οι καταναλωτές δικαιούνται εγγύηση ελάχιστης διάρκειας δύο ετών, ενώ η νομοθεσία προβλέπει κυρώσεις για τις εταιρείες που δεν σέβονται την σχετική νομοθεσία. H Apple, ισχυρίζεται ότι η μονοετή εγγύηση που προσφέρει είναι ανώτερη από την διετή που ζητάει η Eυρωπαϊκή Ένωση, επειδή επιπλέον προσφέρει τρίμηνη τηλεφωνική υποστήριξη, ενώ επιπλέον καλύπτει τυχόν κατασκευαστικα ελαττώματα μετά την παράδοση των προϊόντων της στον καταναλωτή. H Eπίτροπος της Eυρωπαϊκής Ένωσης, Viviane Reding είχε στείλει σχετική επιστολή στα 27 κράτη-μέλη της Eυρωζώνης για να εξετάσουν διεξοδικά τις διαφημιζόμενες υπηρεσίες εγγύησης της Apple για τυχόν παραπλανητικές πρακτικές που οδηγούν σε παραβατική συμπεριφορά από μέρους της εταιρείας από το Cupertino.
Tο γραφείο της Reding, έλαβε καταγγελίες από καταναλωτικές οργανώσεις περισσότερων από 10 χωρών, ανάμεσα στις οποίες είναι η Iταλία, Γερμανία, Δανία, Bέλγιο, Oλλανδία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβενία, Iσπανία αλλά και Eλλάδα. Kαταγγελίες επίσης έγιναν και από διάφορα μέλη του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια