ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Samsung Ativ με Windows 8 στην ελληνική αγορά

Το Pathfinder βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της Samsung Hellas στην Αθήνα, όπου και παρουσιάστηκαν οι τελευταίες ενέργειες της Κορεάτικης εταιρίας στην παγκόσμια αγορά. Το ενδιαφέρον της εκδήλωσης κέντρισε η ανακοίνωση της σειράς προϊόντων Ativ, η οποία αρχίζει από σήμερα να διατίθεται στην ελληνική αγορά.
Την αρχή έκανε το SmartPC XE500T1C, ένα 2 σε 1 laptop - tablet, με αποσπόμενο πληκτρολόγιο και οθόνη αφής 11,6 ιντσών με ανάλυση 1366x768 pixel. ΤοXE500T1C διαθέτει 2GB μνήμης RAM και 64GB ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο, αλλά το πλέον ελκυστικό χαρακτηριστικό του είναι η ενσωμάτωση του S Pen, που έχουμε δει στη σειρά προϊόντων της εταιρίας με λειτουργικό Android. Η «έξυπνη» πένα με τεχνολογία της Wacom, συνεργάζεται με την εφαρμογή S Note για να κρατάτε σημειώσεις με αναγνώριση γραφής, να ζωγραφίζετε και να εισάγετε εύκολα αρχεία φωτογραφιών, βίντεο και ήχου στις σημειώσεις σας. Παράλληλα, η Samsung ενσωμάτωσε και τις εφαρμογές S Player και S Camera, για τη λήψη εντυπωσιακών φωτογραφιών, την εφαρμογή μοντάζ στα βίντεό σας και την απόλαυση ταινιών στην υπέροχη οθόνη του SmartPC. Την επεξεργαστική ισχύ του Ativ SmartPC αναλαμβάνει ο Intel Atom Z2760 στα 1.80GHz και για τις φωτογραφίες και τα βίντεο ενσωματώνεται κάμερα των 8ΜΡ.
Ο συνδυασμός του χαμηλής κατανάλωσης επεξεργαστή με τη μπαταρία 2 κυψελών, υπόσχεται αυτονομία που ανέρχεται στις 14,5 ώρες. Το SmartPC ζυγίζει 762γρ., το πάχος του δεν ξεπερνά τα 9,9χιλ. και η τιμή του είναι 799 ευρώ. Σημειώστε επίσης πως με την κυκλοφορία του Ativ SmartPC, η Samsung διαθέτει tablet με Windows 8 στην ελληνική αγορά, πριν καν κυκλοφορίσει στη χώρα μας το Surface της Microsoft. Μεταξύ άλλων, η Samsung Hellas ανακοίνωσε νέα μοντέλα επαγγελματικών εκτυπωτικών προϊόντων καθώς επίσης και την αντίστοιχη εφαρμογή για smartphone, για εύκολη εκτύπωση και σάρωση από το κινητό σας. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα εκτυπωτικά προϊόντα της Samsung κατέχουν τη 2η θέση παγκοσμίως και ως προς την Ευρώπη, βρίσκονται στην 1η θέση σε Γερμανία και Ιταλία. Στο χώρο των notebook με Windows 8 ανακοινώθηκε η διάθεση της σειράς 9, η οποία ξεχωρίζει για την εξαιρετικά λεπτή σχεδίαση και το χαμηλό βάρος. Το «χωρό» των Windows 8 ακολουθούν και οι πιο προσιτές σειρές 7, 5 και 3, ενώ αξιόλογη αναφορά αποτελεί και το γεγονός πως τα ηλεκτρονικά τμήματα των laptop της Samsung είναι δικής της παραγωγής, κατά 75%.

Δεν υπάρχουν σχόλια