ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Windows 8 εναντίον Siri, η Mάχη συνεχίζεται στα tablet

H Microsoft χρησιμοποιεί το Siri στο iPad για να δείξει τις δυνατότητες των Windows 8 και τις αδυναμίες του iOS. Το νέο διαφημιστικό έχει χιούμορ και είναι έξυπνο, όπως ακριβώς ήταν παλιότερα τα διαφημιστικά βίντεο της σειράς Mac vs PC.
ΤΟ SIRI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ POWERPOINT ΚΑΙ Η MICROSOFT ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ IPAD
Σκοπός του βίντεο είναι να φανεί ότι το iPad έχει περιορισμένες δυνατότητες ενώ τα Windows 8 και Windows RT μπορούν να δουλέψουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα multitasking εργασίας στο Powerpoint ενώ παράλληλα συμβαίνει και κάτι άλλο ή αναζήτηση πληροφοριών. Το Siri αδυνατεί να δώσει απάντηση και να βοηθήσει τον χρήστη ενώ το Windows tablet τα καταφέρνει μια χαρά, χωρίς να βγάλει άχνα. Το βίντεο τελειώνει με το iPad να παίζει μουσική και συγκρίνει την τιμή του iPad 64GB με τιμή $699 και το ASUS VivoTab Smart 64GB με τιμή $449.
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ MICROSOFT SURFACE TABLET ΚΑΙ ΤΟ ASUS VIVOTAB SMART
Το πρόβλημα είναι ότι παρά την εξαιρετική διαφήμιση της Microsoft το κλείσιμο καταστρέφει όλη την ομορφιά. Αυτό γιατί η Microsoft επέλεξε να συγκρίνει το iPad με το ASUS VivoTab Smart αντί για το δικό της Surface tablet 64GB. Ο λόγος είναι προφανής και έχει να κάνει με την τιμή. Το Microsoft Surface 64GB με Windows RT έχει τιμή $699 ενώ το Microsoft Surface Pro 64GB με Windows 8 έχει τιμή $899. Αν η σύγκριση γινόταν μεταξύ iPad 64GB και Surface 64GB η Microsoft θα βρισκόταν εκτεθιμένη γιατί τα Windows RT έχουν ελάχιστες εφαρμογές σε σύγκριση με το iPad. Αν η σύγκριση γινόταν μεταξύ iPad 64GB και Surface Pro 64GB το tablet της Microsoft θα ήταν 200 δολάρια πιο ακριβό. Για αυτό επιλέχθηκε η λύση του ASUS VivoTab Smart 64GB που τρέχει Windows 8 αλλά βρίσκεται πολύ πίσω σε επιδόσεις και χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το Surface Pro. Για παράδειγμα, το tablet της ASUS χρησιμοποιεί Intel Atom 1.8GHz ενώ η Microsoft χρησιμοποιεί Core i5 τρίτης γενιάς στο 1.7GHz. Οθόνη με ανάλυση 1366 x 768 pixels για το VivoTab Smart και full HD 1080p (1920 x 1080 pixels) για το Surface Pro.

Δεν υπάρχουν σχόλια