ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Zoomboard: Ένα πληκτρολόγιο για smartwatches

Με αρκετές φήμες που έκαναν την εμφάνιση τους μέσα στους περασμένους μήνες να θέλουν εταιρείες όπως τη Google, τη Samsung και την Apple να ετοιμάζουν τα δικά τους «έξυπνα» ρολόγια, ένα θέμα που φαίνονται πως θα παρουσιαστεί είναι το πώς οι χρήστες θα μπορούν να πληκτρολογήσουν σε οθόνες αφής τόσο μικρού μεγέθους (όπως αυτές με τις οποίες θα είναι εφοδιασμένα τα smarwatches). Λύση στο πρόβλημα υπόσχεται πως θα δώσει το Zoomboard.
 Η συγκεκριμένη υλοποίηση, δημιουργία του Chris Harrison και μιας ομάδας ερευνητών του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δίνει την δυνατότητα εισαγωγής κειμένου μέσω ενός software keyboard το οποίο μπορεί να κάνει μεγέθυνση στα πλήκτρα του όταν ο χρήστης κάνει ένα απλό άγγιγμα επάνω του.
Έτσι, μέσω της συγκεκριμένης μεγέθυνσης, τα πλήκτρα γίνονται μεγαλύτερα και είναι ευκολότερο τόσο το πάτημα τους όσο και η εισαγωγή κειμένου σε συσκευές με οθόνες μεγέθους smartwatch. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το πληκτρολόγιο θα προσφέρει πολλαπλά σημεία μεγέθυνσης ενώ θα μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο και σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης (άρα τους είναι και δύσκολη η πληκτρολόγηση σε μια συσκευή με οθόνη αφής). Παράλληλα, οι ερευνητές δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε εμπορική εκμετάλλευση της δημιουργίας τους, αλλά η υλοποίηση, ο κώδικας της οποίας φτάνει τις 100 γραμμές, θα δοθεί δωρεάν στο διαδίκτυο προς χρήση από κάθε ενδιαφερόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια