ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια πρώτη ματιά στο μελλοντικό server roadmap της AMD

Δίνει περισσότερες πληροφορίες για τις μελλοντικές Toronto και Carrizo APUsΣτο roadmap της AMD βλέπουμε αρκετές πληροφορίες για τους μελλοντικούς Opteron επεξεργαστές που θα περιλαμβάνουν τις Toronto APU, Toronto CPU και Cambridge CPU και παράλληλα μαθαίνουμε και για την μελλοντική Carrizo APU που θα εμφανιστεί το 2015.
Από το roadmap φαίνεται οτι οι σειρές Opteron 6300/4300 με πυρήνα Piledriver θα παραμείνουν μέχρι το 2015 για τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν δύο και τέσσερις επεξεργαστές. Η νέα όμως Berlin APU θα βασίζεται στην Kaveri APU που θα δούμε σε μερικές βδομάδες και θα έρχεται με τέσσερις Steamroller πυρήνες και ενσωματομένα γραφικά R7 series αρχιτεκτονικής Sea Islands. Όπως και η Kaveri APU, θα υποστηρίζει μνήμη DDR3PCI-e 3.0 και την τεχνολογία HSA/HUMA. Η APU έκδοση θα προορίζεται για Media Clusters που θα λειτουργούν με εφαρμογές Cloud & Media Streaming ενώ η CPU έκδοση θα είναι για Web & Enterprise Clusters.
Ο διάδοχος της Berlin APU για το 2015 είναι η Toronto APU που θα αποτελεί την server έκδοση της Carrizo APU. Θα χρησιμοποιεί τέσσερις Excavatorπυρήνες που θα προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερο IPC και ίσως μέχρι και 30% μεγαλύτερες επιδόσεις. Φαίνεται οτι θα κατασκευάζεται στα 20nm και τα ενσωματωμένα γραφικά θα ανήκουν στην γενιά Volcanic Islands κάτι που σημαίνει οτι θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική GCN 2.0 και θα υποστηρίζουν ταAMD Mantle και AMD TrueAudio. Παράλληλα σύμφωνα με την εταιρία θα υπάρχει υποστήριξη τόσο για DDR3 και DDR4 μνήμη. Θα κυκλοφορήσει τόσο σε εκδόσεις BGA όσο και σε SoC και αναφορές κάνουν λόγο για μέγιστη κατανάλωση μόλις 70W για ολόκληρο το σύστημα.
Τέλος στο οικονομικό κομμάτι της αγοράς θα εμφανιστούν η Seattle CPU με τέσσερις έως οκτώ πυρήνες ARM Cortex A57 και υποστήριξη μνήμης DDR3/DDR4 που θα αντικατασταθούν από την Cambridge CPU το 2015 με νεώτερους 64-bit ARM πυρήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια