ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Threshold, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ αλλαγές στα Windows 8.2

Μετά από τις πρώτες φήμες για τις αναμενόμενες αλλαγές σε Windows, Windows Phone και Xbox One με την κωδική ονομασία Threshold, έρχονται πλέον ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλάνο της Microsoft για τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τους Paul Thurrott και Mary Jo Foley το κύμα αλλαγών θα φέρει ακόμη πιο κοντά τις συσκευές με το λειτουργικό με σκοπό την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης. Ενοποίηση των Windows για όλες τις συσκευές, μενού Έναρξη και «metro» εφαρμογές στο desktop είναι οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο προσκήνιο για την επόμενη έκδοση των Windows.
ΤΡΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ WINDOWS ΓΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Το πλάνο έχει ως εξής. Με βάση τα Windows ως λειτουργικό σύστημα θα διατίθενται τρεις διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με την εκάστοτε συσκευή που θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα. Έτσι, σε tablets, smartphones και phablets με ARM επεξεργαστές θα τρέχει μία «μοντέρνα» έκδοση των Windows 8.2, όπως τα Windows RT, με στόχο το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Μία πιο «παραδοσιακή» έκδοση των Windows 8.2 θα τρέχει σε x86 υπολογιστές με μεγαλύτερη βαρύτητα στο desktop και τις αντίστοιχες εφαρμογές καθώς επίσης και μία έκδοση των Windows για επιχειρήσεις παρόμοια με την παραδοσιακή έκδοση του λειτουργικού.
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ WINDOWS 8.2 Ωστόσο, τα νέα δε σταματούν εδώ. Με την επικείμενες αλλαγές του Threshold, η επόμενη έκδοση των Windows, τα Windows 8.2, θα φέρουν ξανά τα χαμόγελα στους χρήστες των Windows 7 που δυσαρεστήθηκαν με τις αλλαγές στα Windows 8. Έτσι, οι χρήστες των Windows 8.2 θα έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν το κλασικό μενού της Έναρξης που είχαν αγαπήσει στα Windows 7 και αφαιρέθηκε στα Windows 8. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ενδεχομένως να είναι διαθέσιμο μόνο στην «παραδοσιακή» έκδοση του λειτουργικού και προφανώς θα ήταν μία πιο λογική κίνηση.
ΤΑ METRO APPS ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ DESKTOP Επίσης, με τις αλλαγές του Threshold οι χρήστες θα μπορούν να τρέχουν τις εφαρμογές που έχουν εγκαταστήσει από το Windows Store απευθείας από το desktop των Windows 8.2 σε ξεχωριστά παράθυρα όπως ακριβώς μία κλασική εφαρμογή για την επιφάνεια εργασίας. Αν και υπάρχουν ήδη εφαρμογές όπως το ModernMix της Startdock που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, η ενσωμάτωση του στο λειτουργικό αποτελεί θετικό βήμα για τη Microsoft. Βέβαια, προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της Microsoft και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα. Τα Windows 8.2 και το Threshold αναμένονται στις αρχές του 2015 που σημαίνει ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν και να ανατραπούν μέσα σε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια