ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sony HDR-MV1 hands-on preview: HD video και 3D ήχος

Τα λεγόμενα και “camcorders” δεν είναι τόσο δημοφιλή στο ευρύ κοινό όσο οι τυπικές ψηφιακές κάμερες, ενώ οι πιό απαιτητικοί χρήστες επιλέγουν ακριβότερες και πιό επαγγελματικές λύσεις. Ωστόσο, έχουν μια ιδιαίτερη χρησιμότητα που μόνο αυτά μπορούν να προσφέρουν στον επίδοξο λήπτη, σε χαμηλά επίπεδα τιμών. Το HDR-MV1 της Sony ανήκει σε αυτή την κατηγορία και το έχουμε στα χέρια μας.
Οι διαστάσεις του camcorder είναι 116.5×70.5×27 mm και το βάρος της διατηρείται στα 165 γραμμάρια, έτσι είναι ελαφριά και άνετη στη χρήση. Στο πλάι ξεχωρίζει η οθόνη LCD 2,7 ιντσών με ανάλυση 960x240 pixels, η οποία προβάλλει ό,τι «βλέπει» ο φακός και μέσω αυτής μπορείτε να πλοηγηθείτε μέσα στο menu και να τροποποιήσετε τη λειτουργία της. Στο πάνω μέρος υπάρχουν τα πλήκτρα power και έναρξης/διακοπής λήψης, ενώ στο πίσω μέρος της το πορτάκι αποκαλύπτει τις υποδοχές εισόδου/εξόδου (multiUSB, microHDMI, audio jack, mic). Στην άλλη πλευρά του HDR-MV1 θα βρείτε το πορτάκι που κρύβει τη μπαταρία των 1.240 mAhδίπλα του το ηχείο της συσκευής, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει η υποδοχή για την κάρτα μνήμης (Memory Stick Micro, Micro SD/SDHC/SDXC).
HDR-MV1HDR-MV1-2HDR-MV1-3HDR-MV1-4
Ο φακός είναι Carl Zeiss (F2.8) με ανάλυση 8,4 MPixels και ο επεξεργαστής BIONZ της Sony εξασφαλίζει ποιοτικές και γρήγορες λήψεις, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (4,5 lux). Σε συνδυασμό, πάντα, με τον αισθητήρα Exmor R (1/2.3), τα παραπάνω καθιστούν το μοντέλο της Sony μια πολύ καλή επιλογή για την κάλυψη events, τη δημιουργία video clip κ.λπ. Συμβάλλει, φυσικά, και η γωνία λήψης 120 μοιρών ώστε να «χωράνε» στον φακό τα πάντα, ακόμη και σε μικρούς χώρους, ενώ η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 30cm.
HDR-MV1-6HDR-MV1-7
Η συσκευή κάνει λήψη video έως 1080p στα 30 FPS αλλά και 720p στα 30FPS, το οποίο αποθηκεύει σε μορφή MPEG-4 AVC/H.264, με το bitrate να φθάνει έως και 17,6 Mbps. Ένα πολύ σημαντικό «όπλο» του HDR-MV1, όμως, που είναι απαραίτητο σε κάθε σοβαρό camcorder, είναι η εξαιρετική λήψη ήχου του. Την επιτυγχάνει χάρη στα δύο μικρόφωνα που φέρει στο εμπρός μέρος του, τα οποία βρίσκονται εκτός του κυρίου σώματος της συσκευής και μάλιστα «στοχεύουν» σε διαφορετικές κατεθύνσεις. Αποτέλεσμα είναι η λήψη ποιοτικού, καθαρού και «τρισδιάστατου» ήχου, σε αντίθεση με άλλες, απλές συσκευές καταγραφής video που δεν πλησιάζουν καν σε αυτό το επίπεδο. Τα μικρόφωνα προστατεύονται από πτώσεις και φθορά χάρη σε ένα μικρό, μεταλλικό «κλουβί» που τα περικυκλώνει. Ήχος AAC-LC ή Linear PCM (48 KHz/16bit), για πάσα ενδιαφερόμενο.
HDR-MV1-8HDR-MV1-9
Το μενού της κάμερας είναι απλό και εύχρηστο, με ακριβώς όσες επιλογές χρειάζονται για την παραμετροποίησή της, αλλά χωρίς να «χάνεστε» μέσα σε αυτό. Η χρήση του γίνεται με το μικρόD-pad/πλήκτρο, ενώ ακριβώς από πάνω του υπάρχει και ένα μικρότερο πλήκτρο που σας μεταφέρει στη gallery των αρχείων. Μπορείτε να καταγράψετε σκέτο ήχο ή video με ήχο, ενώ στην οθόνη προβάλλονται και 2 μπάρες που δείχνουν την ένταση λήψης κάθε ενός από τα δύο μικρόφωνα, για να τη ρυθμίσετε στα επίπεδα που θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια