ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Qualcomm αποκάλυψε τα 64-bit Snapdragon 810 και 808 SoCs

Η Qualcomm αποκάλυψε τα σχέδια της για τα chipsets που θα βρίσκονται στα smartphones του 2015, και τα οποία θα καταστήσουν από ότι φαίνεται… απαρχαιωμένες τις σημερινές ναυαρχίδες. Η εταιρεία παρουσίασε τα Snapdragon 810 και 808 64-bit chipsets.
Ναι, καλά διαβάσατε. Τα δύο νέα SoCs (System-On-Chips) έρχονται με υποστήριξη 64-bit, ωστόσο δεν είναι τα μοναδικά που υποστηρίζουν το σετ: τα Snapdragon 610 και 605 που είχαν ανακοινωθεί στο MWC φέτος, παρέχουν επίσης υποστήριξη και οι πρώτες συσκευές που θα τα ενσωματώνουν θα εμφανιστούν στην αγορά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Οι διαφορά με τη σειρά “6xx” είναι ότι τα Snapdragon 810 και 808 διαθέτουν πολλές νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά.
Και τα δύο chipsets θα κατασκευάζονται στα 20nm ωστόσο το οκταπύρηνο Qualcomm Snapdragon 810 είναι το πιο ελκυστικό. Διαθέτει τέσσερις πυρήνες Cortex-A57 για απαιτητικές εφαρμογές, καθώς και τέσσερις χαμηλότερης ισχύος και κατανάλωσης Cortex-A53 πυρήνες για τις περιπτώσεις που η επεξεργαστική ισχύ δεν είναι απαραίτητη. Υποστηρίζονται οθόνες 4K αλλά και RAM τύπου LPDDR4, που είναι ταχύτερη και αποδοτικότερη από τον τύπο LPDDR3. Επιπλέον υποστηρίζεται voice activation ενώ διαθέτει δύο Image Signal Processors. Η ενσωματωμένη επίσης GPU με την ονομασία Adreno 430 είναι σύμφωνα με την εταιρεία 30% ταχύτερη από την Adreno 420 που δεν την έχουμε δει ακόμη σε καμία ναυαρχίδα, αφού ο Snapdragon 805 αναμένεται να εμφανιστεί σε συσκευές την περίοδο του καλοκαιριού περίπου. Το κορυφαίο SoC ενσωματώνει επίσης Cat-6 LTE-Advanced modem και 2-stream multi-user MIMO όσο αφορά στο WiFi.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το οικονομικότερο Snapdragon 808, είναι επίσης ένα αρκετά ισχυρό chipset με τα σημερινά δεδομένα, και ενσωματώνει δύο πυρήνες Cortex-A57 και τέσσερις Cortex-A53. Παρέχει υποστήριξη σε οθόνες 2K, σε LPDDR3 RAM ενώ ενσωματώνει την GPU τύπου Adreno 418, που είναι 20% ταχύτερη της Adreno 330 που βρίσκουμε στις σημερινές ναυαρχίδες.
Σύμφωνα με τη Qualcomm, τα νέα system-on-chips δεν θα βρίσκονται σε smartphones νωρίτερα από το πρώτο εξάμηνο του 2015.

 Site: Engadget

Δεν υπάρχουν σχόλια