ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Intel περλαμβάνει πέον την MobilEye με $15,3 δις

Η Intel φαίνεται να πιστεύει πολύ σοβαρά ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η αγορά των αυτόνομων αυτοκινήτων θα γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη. Αυτό φαίνεται από το ποσό που αποφάσισε να δαπανήσει η εταιρία για την εξαγορά της γνωστής Ισραηλινής εταιρίας MobilEye, η οποία ειδικεύεται στην τεχνική όραση και στην δημιουργία συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.
Η Intel είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό την δημιουργία ενός νέου τμήματος στην εταιρία, του Automated Driving Group, ειδικά για την δημιουργία ημί-αυτόνομων και αυτόνομων συστημάτων οδήγησης για μελλοντικά αυτοκίνητα. Μάλιστα είχε προχωρήσει σε συμφωνίες με την MobilEye και την BMW για την ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος, με παράλληλη επιχορήγηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων.
Από ότι φαίνεται η εταιρία αποφάσισε να επιταχύνει στον τομέα αυτό, προχωρώντας σε εξαγορά της MobilEye, η οποία αυτή τη στιγμή έχει το 70% της αγοράς συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, καθώς και συστημάτων αποφυγής σύγκρουσης. Στόχος της Intel και της MobilEye πριν την εξαγορά, σε συνεργασία με την BMW, ήταν η ανάπτυξη ενός συστήματος το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτόνομα αυτοκίνητα, όχι μόνο της BMW, αλλά και άλλων εταιριών. Για αυτό το σκοπό, το σύστημα αυτό θα έχει επεκτάσιμη φιλοσοφία σχεδίασης, επιτρέποντας στις αυτοκινητοβιομηχανίες να το χρησιμοποιούν ως βάση για την δημιουργία των δικών τους συστημάτων.
Επιπλέον του παραπάνω συστήματος, η Intel σε συνεργασία με τις MobileEye και την Delphi, είχε ξεκινήσει να αναπτύσσει και ένα άλλο σύστημα το οποίο ελπίζει να μπορεί να ενσωματώσει για χρήση σε πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα έως το 2019. Με την παραπάνω εξαγορά, λογικά τα προγράμματα αυτά θα επιταχυνθούν. Η Intel πιστεύει ότι η αγορά των συστημάτων, των δεδομένων και των υπηρεσιών για αυτόνομα αυτοκίνητα, θα έχει συνολική αξία που θα φτάνει τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εξαγορά της MobilEye αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά σε εννέα μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια