ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ WMC 2017

Μετά από μια σειρά επίσημων teaser από την ίδια την εταιρεία τα οποία μας έδωσαν σε συνδυασμό με τις διαρροές μια πολύ καλή εικόνα για τη συσκευή, μπορέσαμε να δούμε πριν από λίγο από κοντά, το νέο κορυφαίο smartphone της LG, το G6. Θέλοντας να αφήσει πίσω της την άγευστη και εμπορικά αναιμική παρουσία του G5, η LG προχωρά όπως διαπιστώσαμε σε αρκετές αλλαγές με το G6, αφήνοντας πίσω της τα σχέδια του αρθρωτού σχεδιασμού. Οι αλλαγές ξεκινάνε από το ίδιο το σχήμα της συσκευής το οποίο είναι ασυνήθιστο και για την κορεατική εταιρεία είναι το κατάλληλο αφού δεν είναι ούτε πολύ μικρό αλλά ούτε πολύ μεγάλο. Για το σκοπό αυτό, η οθόνη του G6 έχει αναλογία διαστάσεων 18:9 κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε άλλο smartphone ενώ η LG μας θυμίζει εποχές G2 με τα ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά της οθόνης. Έτσι ελαφρώς μεγαλύτερο σε ύψος, το νέο smartphone της LG μπορεί να "χωριστεί στα δύο" στις περιπτώσεις που θέλετε να πραγματοποιήσετε λήψεις κυρίως για το Instragram.
Η Huawei παρουσίασε πριν από λίγη ώρα τις δύο νέες ναυαρχίδες της, P10 και P10 Plus, οι οποίες παρουσιάζονται βελτιωμένες σε όλους τους τομείς σε σχέση με το παρελθόν, από κατασκευαστικής και ποιοτικής πλευράς όσο και από άποψη χαρακτηριστικών και εξοπλισμού.
Το Huawei P10 διαθέτει ανανεωμένο σχεδιασμό και η οθόνη των LCD IPS των 5,1 ιντσών που προστατεύεται από κυρτό γυαλί 2.5D τύπου Gorilla Glass 5 υποστηρίζει ανάλυση 1080 x 1920 pixels. Όπως θα καταλάβατε είναι ελαφρώς μικρότερη από την οθόνη 5,2 ιντσών του P9 που είδαμε πέρυσι. Το κυρτό και απολύτως λείο Gorilla Glass 5 συναντάει επεξεργασμένο μέταλλο στο πίσω μέρος, το οποίο είναι hyper-diamond cut και με φινίρισμα αμμοβολής. Επίσης παρατηρούμε, ότι οι πλαστικές λωρίδες για τις κεραίες στο πίσω μέρος μοιάζουν με αυτές στα iPhone 7 και μόλις που γίνονται αντιληπτές στην συσκευή με το μαύρο χρώμα.
Το Galaxy Book είναι μια συσκευή που μπορεί να κάνει τα περισσότερα που μπορεί να κάνει και ένας επιτραπέζιος υπολογιστής. Αυτό είναι το μήνυμα της Samsung για το νέο της 2σε1 σύστημα που τρέχει Windows 10 και το οποίο μπορεί να μεταμορφωθεί από tablet σε έναν ικανό φορητο υπολογιστή.
Ο νέος υπολογιστής της Samsung πιου παρουσιάστηκε πριν λίγο στη MWC, διαθέτει μεταλλική κατασκευή ενώ εντυπωσιάζει με το μικρό πάχος που δε ξεπερνά τα 7,4 χιλιοστά αλλά και το βάρος των 754 γραμμαρίων. Τα νούμερα αυτά αυξάνονται ελάχιστα μόλις ο χρήστης προσθέσει το δημοφιλές αξεσουάρ πληκτρολογίου καλύμματος.

Η Samsung θα κυκλοφορήσει το Galaxy Book σε δύο εκδόσεις, μία με οθόνη 10.6 ιντσών και μια δεύτερη με οθόνη 12 ιντσών. Κλασσικά η Samsung στηρίζεται στην τεχνολογία Super AMOLED ενώ η ανάλυση ειναι FHD+. Στις διαθέσιμες θύρες υπάρχουν δύο USB Type-C θύρες από τις οποίες η συσκευή μπορεί να φορτίζει παράλληλα. Στο εσωτερικό συναντάμε την 7η γενιά του Intel Core i5 επεξεργαστή και με 8GB μνήμη για το μοντέλο των 12 ιντσών ενώ στο μικρότερο μοντέλο υπάρχει χρήση του επεξεργαστή Core m3 με 4GB μνήμη. Η αυτονομία να φτάνει τις 10.5 ώρες, μία δήλωση σίγουρα αισιόδοξη.
Η Lenovo (Motorola) πραγματοποίησε τη δική της παρουσίαση εχθές στο Mobile World Congress για να παρουσιάσει επίσημα στον κόσμο τα νέα Moto G5 και Moto G5 Plus και δεν χάσαμε την ευκαιρία να τα δούμε από κοντά.
Οι δύο συσκευές διακρίνονται από παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία και έχουν μεταλλική κατασκευή, χαρακτηριστικό που μαζί με το ωραίο φινίρισμα ενισχύει την “premium” αίσθηση, μία αίσθηση που δεν συναντούμε και πολύ συχνά σε αυτή τη κατηγορία τιμής (από €199 έως €279).

Το Moto G5 διαθέτει οθόνη 5,0 ιντσών ανάλυσης 1080 x 1920 pixels και προστατεύεται από Gorilla Glass ενώ το Moto G5 Plus διαθέτει λίγο μεγαλύτερη διαγώνιο οθόνης, στις 5,2 ίντσες. Το απλό Moto G5 βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 430 SoC που ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή 1,4GHz και συνοδεύεται από 2GB RAM και 16GB ή 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου
Δύο νέες συσκευές, στη μεσαία κατηγορία, ανακοίνωσε η Κινέζικη εταιρεία ZTE, και η μία από αυτές διαθέτει δύο κάμερες στο πίσω μέρος.
Αναφερόμαστε στο Blade V8 Mini, το οποίο διαθέτει μία κάμερα 13,0 Megapixels και μία κάμερα 2,0 Megapixels με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να βγάλει φωτογραφίες bokeh χρησιμοποιώντας και re-focusing μετά τη λήψη της φωτογραφίας. H συσκευή διαθέτει φυσικά και εμπρόσθια κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα 5,0 Megapixels με fixed-focus.
Αναμφισβήτητα, μία από τις πλέον ξεχωριστές παρουσίες στο Mobile World Congress ήταν αυτή του Alcatel A5 LED. Όχι επειδή “φοράει” το ταχύτερο chip στον κόσμο ή διαθέτει την πιο εντυπωσιακή οθόνη, αλλά γιατί η πλάτη του είναι… φωτιζόμενη.
Η πίσω πλευρά του smartphone διαθέτει μία σειρά από LED που “αναβοσβήνουν” δυναμικά στο ρυθμό της μουσικής που αναπαράγει η συσκευή ή παίρνοντας διάφορα σχήματα και μοτίβα που αντιπροσωπεύουν ειδοποιήσεις κ.λπ. Για την ρύθμιση των LEDs υπάρχει σχετική εφαρμογή.
Μπορεί να μην είχε να δείξει κάποιο νέο smartphone, ωστόσο η Oppo έκανε αισθητή την παρουσία της στο Mobile World Congress, επιδεικνύοντας μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τεχνολογία κάμερας για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές.
Πρόκειται για ένα σύστημα που η εταιρεία ονομάζει 5x Dual Camera Zoom και το οποίο αποτελείται από μία διάταξη που μοιάζει με περισκόπιο, και που περιλαμβάνει δύο αισθητήρες, δυο συστήματα φακού με το δεύτερο να είναι τηλεφακός και ένα πρίσμα υπό 90° γωνία.

Με αυτή την πρωτότυπη διάταξη, που αποτελείται συνολικά από 50 ξεχωριστά στοιχεία και έχει πάχος μόλις 5,7 χιλιοστά, η Oppo καταφέρνει να προσφέρει lossless zoom 5x, κάτι που αναμφισβήτητα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τεχνολογία του είδους στις φορητές συσκευές. Ο μηχανισμός με το πρίσμα μπορεί να ρυθμίζει δυναμικά τη γωνία του με εκπληκτική ακρίβεια 0,0025 μοιρώ
Με το S1 είχαμε μια πρώτη επαφή πριν μερικές εβδομάδες στη CES πίσω από κλειστές πόρτες όμως η Coolpad ανακοινώσει στο MWC την επίσημη κυκλοφορία της συσκευής η οποία υπολογίζεται στα τέλη Απριλίου.
Έκπληξη αποτελεί η απόφαση της κινέζικης εταιρείας να διαθέσει τη συσκευή αποκλειστικά online και μόνο μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος που διατηρεί στην ιστοσελίδα coolpad.eu. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε μαύρο χρώμα αλλά και σε μια "limited" έκδοση με συνδυασμό χρωμάτων μαύρο-χρυσό. Μάλιστα όσοι επιλέξουν την limited έκδοση, θα μπορούν να επιλέξουν χωρίς επιπλέον χρέωση ένα μικρό κείμενο το οποίο θα χαρακτεί μέσω laser στην πίσω μεταλλική επιφάνεια της συσκευής, ένας ακόμη τρόπος για μεγαλύτερη προσωποποίηση της συσκευής.
Η ένωση GSMA διοργανώνει κάθε χρόνο στο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη τα Global Mobile Awards, βραβεύοντας τις καλύτερες εταιρείες και τα καλύτερα προϊόντα από την βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας σε διάφορες κατηγορίες.
Η ένωση βράβευσε εταιρείες και προϊόντα σε πάνω από 40 κατηγορίες. Μία από τις σπουδαιότερες, ήταν η κατηγορία για το Βραβείο για το Καλύτερο smartphone του 2016 (Best Smartphone of 2016), έναν τίτλο που κέρδισε το Samsung Galaxy S7 edge. Τώρα, μαθαίνουμε ότι το βραβείο του Καλύτερου νέου smartphone κέρδισε το Sony Xperia XZ Premium.
Όπως είναι γνωστό, η Sony αποκάλυψε φέτος στο Mobile World Congress τέσσερις νέες συσκευές, τα Xperia XZs και XZ Premium και τα Xperia XA1 και XA1 Ultra. Το δεύτερο είναι και η νέα ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας, και ενσωματώνει οθόνη 5,46 ιντσών ανάλυσης 4K καθώς και το νέο Qualcomm Snapdragon 835 SoC και κύρια κάμερα 19 Megapixels με τεχνολογία Motion Eye για slow motion videos στα 960fps! Η συσκευή, που είναι αδιάβροχη επίσης, έχει ιδιαίτερα εντυπωσιακό σχεδιασμό με γυαλιστερό επιχρωμιωμένο φινίρισμα.
Πηγές: insomniagr, gsmarena, phonegr

Δεν υπάρχουν σχόλια