ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βολές από Intel προς Qualcomm και Microsoft

Qualcomm και Microsoft είχαν παρουσιάσει για πρώτη φορά τα Windows 10 Enterprise να τρέχουν σε 64bit Snapdragon επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM, στα τέλη του προηγούμενου έτους. Αυτό επετεύχθη με την βοήθεια συστήματος εξομοίωσης x86 για 64bit ARM επεξεργαστές που είχε αναπτύξει η Microsoft. Ο καιρός που θα δούμε στην αγορά τα πρώτα μηχανήματα με Snapdragon επεξεργαστές να τρέχουν την x86 έκδοση των Windows 10 συνεχώς πλησιάζει και η Intel αποφάσισε αυτές τις μέρες να προειδοποιήσει τις δύο εταιρίες να είναι προσεχτικές και να μην παραβιάσουν την πνευματική της ιδιοκτησία.
 Στην πρόσφατη Computex, Qualcomm και Microsoft αποκάλυψαν ότι Asus, HP και Lenovo θα είναι οι πρώτες μεγάλες εταιρίες που θα παρουσιάσουν συστήματα με Snapdragon 835 τα οποία θα τρέχουν την x86 έκδοση των Windows 10. Τα συστήματα αυτά που θα ανήκουν ως επί το πλείστον στην κατηγορία των 2-in-1 και θα κοστίζουν μεταξύ 400 και 700 δολαρίων, θα χρησιμοποιούν μια ελαφρά τροποποιημένη έκδοση του Snapdragon 835, σε σχέση με αυτή που θα βρεθεί στα κορυφαία smartphones.
Τα συστήματα που θα παρουσιαστούν πιθανόν ήδη από αυτό το Φθινόπωρο, περιγράφονται ως κομψά, λεπτά, ελαφρύτερα και fanless PCs, που θα τρέχουν τα Windows 10 και θα έχουν αρκετά μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα αντίστοιχα x86 συστήματα, όχι μόνο λόγω της χαμηλής κατανάλωσης του Snapdragon, αλλά και λόγω της σημαντικά μικρότερης πλακέτας, που θα επιτρέπει στους κατασκευαστές να ενσωματώνουν μεγαλύτερη μπαταρία

Δεν υπάρχουν σχόλια