ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αpple, Facebook και Google παρών στην διεθνή Συμφωνία για το κλίμα

Την υπογραφή και των Amazon, Αpple, Facebook και Google φέρει η κοινή ανοικτή επιστολή που εξέδωσαν τη Δευτέρα εκατοντάδες εταιρείες, ζητώντας να μην αρθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι ΗΠΑ για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.
Αιτία για την επιστολή ήταν η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, λίγα 24ωρα νωρίτερα, για την απόσυρση της χώρας από τη Συμφωνία. “Στις ΗΠΑ, οι τοπικές και πολιτειακές ηγεσίες, μαζί με τον επιχειρηματικό τομέα, είναι κυρίως υπεύθυνες για τη δραστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια”, αναφέρεται στο κείμενο. “Οι δράσεις όλων αυτών των φορέων θα πολλαπλασιαστούν και θα επιταχυνθούν τα επόμενα έτη, ανεξάρτητα από τις πολιτικές που θα υιοθετήσει η Ουάσιγκτον”.
 Στο πλευρό των εταιρειών συντάσσονται δήμαρχοι δεκάδων αμερικανικών πόλεων και κομητειών, όπως και οι κυβερνήτες οκτώ πολιτειών. Την περασμένη εβδομάδα, πολλοί από αυτούς τους ηγέτες ανακοίνωσαν σχέδια για τη συνέχιση των προσπαθειών ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής. “Παραμένουμε σταθερά αφοσιωμένοι στους περιβαλλοντικούς και ενεργειακούς στόχους που έχουμε θέσει καθώς και στην απώτερη επιτυχία της Συμφωνίας του Παρισιού”, αναφέρει σε δήλωσή του τη Δευτέρα ο Brad Smith, πρόεδρος της Microsoft. “Η εμπειρία μάς δείχνει πως αυτές οι επενδύσεις και καινοτομίες είναι θετικές για τον πλανήτη, τους πελάτες μας και την οικονομί

Δεν υπάρχουν σχόλια