ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα SOCs για τα smartphones μεσαίας κατηγορίας

Η Qualcomm προχώρησε στην ανακοίνωση τη νέας της πλατφόρμας Snapdragon 636(η Qualcomm αναφέρεται στα κορυφαία SOC της ως πλατφόρμες πλέον), η οποία ανήκει στην δεύτερη την τάξη σειρά, με την κορυφαία σειρά να αποτελείται από τα μοντέλα Snapdragon 8XX. Το νέο μοντέλο φέρνει υψηλότερες επιδόσεις στην μεσαία κατηγορία, καθώς και υποστήριξη για οθόνες μεγαλύτερης ανάλυσης. Από την μεριά της η Mediatek ετοιμάζει το Helio P40, σε μια προσπάθεια να προσφέρει πιο οικονομικές λύσεις έναντι των Snapdragon της Qualcomm. 
Το νέο οκταπύρηνο Snapdragon 636 μοντέλο, διαθέτει πυρήνες Kryo 260 με συχνότητα λειτουργίας έως και 1.8GHz, έχοντας έτσι επιδόσεις έως και 40% υψηλότερες έναντι του μοντέλου Snapdragon 630. Αυξημένες είναι οι επιδόσεις και στον τομέα των γραφικών, με την Adreno 509 GPU να προσφέρει ένα επιπλέον 10% επιδόσεων, σε σχέση με την GPU στο Snapdragon 630. Το νέο μοντέλο υποστηρίζει επίσης οθόνες ανάλυσης FHD+ και τεχνολογίες Assertive Display, Qualcomm EcoPix και Qualcomm TruPalette, τεχνολογίες που προσπαθούν να εξασφαλίσουν την καλύτερη απεικόνιση στην οθόνη του κινητού, ασχέτως του περιβάλλοντος φωτισμού. Στον τομέα της διασύνδεσης, το Snapdragon 636 περιλαμβάνει το νέο Snapdragon X12 LTE modem, με ταχύτητες download έως 600Mbps, καθώς και 14-bit Qualcomm Spectra 160 ISP με υποστήριξη για λήψη φωτογραφιών με έως και 24 megapixels ανάλυση και zero shutter lag. Στον τομέα του ήχου περιλαμβάνεται το Qualcomm Aqstic codec με υποστήριξη 192kHz/24bit και δυνατότητα αναπαραγωγής lossless αρχείων ήχου με ελάχιστη παραμόρφωση και μεγάλο δυναμικό εύρος. 
Το νέο Snapdragon 636 αναμένεται εντός του επόμενου μήνα και είναι pin compatible με τα Snapdragon 630 και 660, οπότε θα μπορούσαμε να το δούμε σε κινητά ίδιας κατηγορίας. Κατασκευάζεται με μέθοδο κατασκευής 14nm FinFET. Η Mediatek από την μεριά της ελπίζει να αυξήσει τις πωλήσεις της τον επόμενο χρόνο, μέσω του νέου της SOC, Helio P40. Το νέο SOC είναι σημαντικά χαμηλότερου κόστους έναντι SOC της Qualcomm, με το κόστος του να υπολογίζεται στα 11-12 δολάρια, όταν το Snapdragon 660 Lite κοστολογείται κάπου στα 15 δολάρια. Με βάση το κόστος του, το Helio P40 εντάσσεται στην μεσαία κατηγορία SOC. Εταιρίες όπως η OPPO, η Meizu και η Xiaomi έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, με την Mediatek να ελπίζει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της από 15 σε 25%. Το Helio P40 αναμένεται να διαθέτει οκτώ πυρήνες και να υποστηρίζει δίκτυα 4G και θα κατασκευάζεται με μέθοδο κατασκευής των 12nm. Για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια