ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Google Remix: YouTube Red και Play Music

Η Google είχε δηλώσει από τον περασμένο Ιούλιο τις προθέσεις της σχετικά με τη συνένωση των δύο της μεγάλων υπηρεσιών, Play Music και YouTube Red. Μέχρι πρότινος, η συνδρομή στο πρώτο προσέφερε ούτως ή άλλως μια ad-free εμπειρία στο YouTube, καθώς και το original περιεχόμενο της δεύτερης, ήταν επομένως αποκλειστικά θέμα χρόνου αυτή τους η συνένωση. Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, αναφορές του Bloomberg κάνουν λόγο για την ύπαρξη μιας νέας συνδρομητικής υπηρεσίας, γνωστής εντός της εταιρίας ως Remix. 
Η επανασχεδιασμένη αυτή υπηρεσία ενώνει τις δύο τρέχουσες πλατφόρμες της Google, προσφέροντας μια εφάμιλλη του Spotify εμπειρία, έχοντας επιπροσθέτως την προσφορά των video-clips (βλ. Vevo) ως το μεγάλο της ατού. Το YouTube που αποτελεί το πιο γνωστό κομμάτι της, φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο του όλου εγχειρήματος, “παραγκωνίζοντας” τοιουτοτρόπως το Play Music, μια κίνηση που θα ενοχλήσει τη μουσική βιομηχανία, δεδομένων των χαμηλών εσόδων που παράγουν προς όφελός τους τα μουσικά βίντεο. 
Οι αναφορές δεικνύουν την εμπορική διάθεση του Remix περί του Μαρτίου του ερχόμενου έτους, με την εταιρία να έχει υπογράψει ήδη κάποιου είδους σύμβαση με τη Warner Music Group, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με τις Sony Music Entertainment, Universal Music Group και άλλες ανεξάρτητες δισκογραφικές

Δεν υπάρχουν σχόλια