ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

27.39 Mbps η μέση ταχύτητα των δικτύων LTE στην Ελλάδα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες η Οpensignal, στην οποία διερευνά την κατάσταση του 4G LTE δικτύων σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, η κατάσταση που παρατηρείται στις χώρες με τις γρηγορότερες ταχύτητες, χαρακτηρίζεται στάσιμη, πλησιάζοντας χωρίς όμως να ξεπερνούν τα 50 Mbps μέσης ταχύτητας 4G. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα του 4G συνεχίζει να επεκτείνεται σταθερά παγκοσμίως. Στην έρευνά της, η Opensignal ανέλυσε 50 δισεκατομμύρια μετρήσεις που συνέλεξε στο τέταρτο τρίμηνο, προκειμένου να καταλήξουν σε κάποια συμπεράσματα για τις επιδόσεις του 4G σε 88 χώρες συνολικά.
Οι γρηγορότερες ταχύτητες φθάνουν περίπου τα 45Mbps, χωρίς να σπάνε το φράγμα των 50Mbps. Ενώ όμως οι ταχύτητες μπορεί να είναι στάσιμες, η διαθεσιμότητα του 4G συνεχίζεται να επεκτείνεται σταθερά. Οι πελάτες σε πέντε χώρες έχουν πρόσβαση σε σύνδεση LTE, για περισσότερο από το 90% του χρόνου. Γίνεται αρκετά ξεκάθαρο, ότι οι εταιρείες εστιάζουν στην επέκταση της διαθεσιμότητας του LTE ώστε αυτό να φθάσει σε περισσότερους χρήστες, παρά στην αύξηση της ταχύτητας αυτών των δικτύων. Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν και ορισμένες εξαιρέσεις. Διαπίστωσαν αύξηση των ταχυτήτων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως την Ολλανδία και την Ισπανία
Να σημειωθεί, ότι αντί της γεωγραφικής κάλυψης, η OpenSignal καταγράφει το ποσοστό του χρόνου που οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο τύπο δικτύου. Όσον αφορά την ταχύτητα, αποτυπώνεται η μέση ταχύτητα πρόσβασης που διαπιστώνουν οι χρήστες όταν συνδέονται σε ένα τέτοιο δίκτυο. Και εδώ όμως θα πρέπει να γίνει μια διευκρίνηση. Αν και ορισμένοι πάροχοι αναφέρονται στο HSPA ή σε άλλες τεχνολογίες ως 4G, η OpenSignal λαμβάνει υπόψη μόνο τα LTE connections στα 4G speed tests. Η μέση ταχύτητα του 4G διαμορφώνεται στα 27.39Mbps στην Ελλάδα, ενώ η διαθεσιμότητα στο 76.04%.

Δεν υπάρχουν σχόλια