ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΓΙΑΤΙ αυξήθηκαν τα bugs των iPhone;

Η Apple είχε μία φήμη για την προσοχή της στη λεπτομέρεια, κάτι που τείνει πλέον να εξαλειφθεί με τις πρόσφατες κυκλοφορίες νέου λογισμικού, το οποίο είναι συνήθως γεμάτο bugs. Ειδικά για το iOS 11, το προηγούμενο σερί προβλημάτων η Apple το είχε αποδώσει σε μία “κακή εβδομάδα”, δια στόματος του επικεφαλής marketing Phil Shciller. Είχαμε απλά μια κακή εβδομάδα. Συνέβησαν μερικά πράγματα αυτό είναι όλο. Η ομάδα θα εξετάσει τα συστήματα και θα κοιτάξει προσεκτικά τη διαδικασία και θα κάνει μία εκ βαθέων αναζήτηση για να κάνει τα πάντα ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. 
Είναι όμως τόσο απλά και τυχαία τα πράγματα; Ένα post στο Reddit το οποίο αποδίδεται σε πρώην μηχανικό της Apple, δε φαίνεται να συμφωνεί και πετάει το μπαλάκι στη διοίκηση. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν είναι τόσο θέμα ικανοτήτων της ομάδας μηχανικών της εταιρίας, αλλά κυρίως της εργασιακής κουλτούρας που έχει επικρατήσει, με τους project managers να νοιάζονται περισσότερο για τις προθεσμίες παρά για σωστό προϊόν. Το αποτέλεσμα είναι να κυκλοφορούν εκδόσεις που δεν είναι καθόλα έτοιμες. Σχολιάζει επίσης πως οι project managers αλλάζουν από καπρίτσιο την προτεραιότητα σε μερικά projects και πράγματα τα οποία φαντάζουν αρκετά σημαντικά στην αρχή καταλήγουν στο τέλος της λίστας. 
Ουσιαστικά, οι μηχανικοί έχουν χάσει την ελευθερία να αποφασίζουν πότε ένα χαρακτηριστικό είναι έτοιμο να διατεθεί στο κοινό. Οπότε έρχομαι εγώ και βλέπω ένα “leak” για την ποιότητα και σκέφτομαι πως είναι απλά ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων για ένα ελαττωματικό iOS 11. Αν η εταιρία δεν έχει σκοπό να πάρει τη δύναμη από τα χέρια των πανίσχυρων EPM (project managers), δε βλέπω πως η μηχανική των αναβαθμίσεων μπορεί πραγματικά να αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια