ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Broadcom επιμένει για την Qualcomm

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Broadcom επιχείρησε - αυτόκλητα - να εξαγοράσει την Qualcomm, έναντι $105 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η απάντηση της δεύτερης δεν ήταν παρά ένα ομόφωνο όχι, αφού ο CEO της εταιρίας, Steve Mollenkopf θεώρησε πως η εν λόγω προσφορά “υποτιμούσε σημαντικά” τις δυνατότητες της ίδιας. Οι πόρτες των διαπραγματεύσεων δεν έκλεισαν όμως κι έτσι τρεις μήνες μετά, η Broadcom επιμένει στην απόκτηση αυτή, κάνοντας την “καλύτερη και τελική” της προσφορά.
Συγκεκριμένα, έχουμε να κάνουμε με την αύξηση του ποσού κατά δώδεκα δολάρια ανά μετοχή, αγγίζοντας δηλαδή το ποσό των $82/μετοχή, συνολικού ύψους $121 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για μια αυξημένη πριμοδότηση της τάξεως του 50%, εν συγκρίσει με την τιμή που διαπραγματεύτηκε η εταιρία την πρώτη φορά (βλ. 33% άνω της τότε μετοχής). Η παρούσα συμφωνία περιλαμβάνει στην ουσία $60 δολάρια σε μετρητά ανά μετοχή της Qualcomm και τα υπόλοιπα σε μετοχές της Broadcom.
Η Qualcomm έχει ήδη επιβεβαιώσει την παραλαβή της νέας πρότασης, δηλώνοντας πως θα την εξετάσει ενδελεχώς πριν δώσει την απάντησή της. Να σημειωθεί πως εντός αυτής περιλαμβάνονται επιπρόσθετοι ευνοϊκοί προς εκείνη όροι, όπως η αύξηση του ποσού σε περίπτωση όπου τα διαδικαστικά κρατήσουν περισσότερο από ένα έτος, καθώς και την αποπληρωμή στο ενδεχόμενο όπου οι ρυθμιστικές αρχές δεν εγκρίνουν την όλη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια