ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ INTEL ΛΟΓΩ...ΣΧΕΣΕΩΝ

Η Intel έκανε γνωστό ότι ο Krzanich είχε "μια συναινετική σχέση με υπάλληλο της Intel" που κατέληξε να αποτελεί "παραβίαση" των εταιρικών πολιτικών. Ο Brian Krzanich ήταν υπάλληλος της Intel από το 1982. Χρειάστηκαν λοιπόν 36 χρόνια για να γίνει CEO της κορυφαίας κατασκευάστριας ημιαγωγών. 
Ο Brian Krzanich ήταν επικεφαλής της εταιρείας όταν στις αρχές της χρονιάς έγινε γνωστή η ύπαρξη του Spectre, ενός πολύ σοβαρού κενού ασφαλείας στους επεξεργαστές της Intel. Λίγο καιρό μετά, ως Διευθύνων Σύμβουλος, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για λογαριασμό της εταιρείας. Πρόσφατα, η Intel επανεστίασε τις επιχειρησιακές δραστηριότητές της στην κατασκευή επεξεργαστών για διακομιστές και εταιρείες cloud computing ενώ όπως είναι γνωστό κατασκευάζει και επεξεργαστές για φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές με Windows ή MacOS. Η εταιρεία δεν κατασκευάζει και πολλά chips για smartphones, παρόλο που η Apple άρχισε να αγοράζει modems της Intel για τις συσκευές iPhone τα τελευταία χρόνια. 
Η αξία της μετοχής της Intel από $23,95 τον Μάιο του 2013, έφτασε τα $53,46 την Τετάρτη από τότε που ο Brian Krzanich ανέλαβε CEO της εταιρείας. "Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ακράδαντα στη στρατηγική της Intel και είμαστε σίγουροι για την ικανότητα του Bob Swan να ηγηθεί της εταιρείας καθώς βρισκόμαστε σε φάση αναζήτησης του επόμενου CEO. O Bob Swan έχει συμβάλει στην ανάπτυξη και στην εκτέλεση της στρατηγικής της Intel και γνωρίζουμε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί με ομαλότητα. Ευχαριστούμε τον Brian Krzanich για τη συμβολή του στην Intel" δήλωσε ο πρόεδρος της Intel, Andy Bryant. 
 Business Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια