ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Samsung θα προλάβει την Apple στις τριπλές κάμερες

Η χρήση ενός συστήματος τριών καμερών στην πίσω όψη των κινητών τηλεφώνων εισήχθη στην αγορά υπό το πρίσμα της Huawei, με το P20 Pro να απολαμβάνει τα εύσημα αυτής της πρωτιάς. Η σχεδιαστική της αυτή κίνηση παραταύτα δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη, αφού δεν είναι λίγες οι φορές όπου είδαμε στο παρελθόν "τρίτες" εταιρίες να δοκιμάζουν κάτι εξαιρετικά καινοτόμο, μόνο για να βρεθούν λίγους μήνες μετά πίσω από τον ανταγωνισμό, με κάποια top-tier επιχείρηση να έχει επιτύχει - με το μεγαλύτερο budgetτης - να φέρει στην αγορά μια περισσότερο ολιστική υλοποίηση (μία που να αφουγκράζεται δηλαδή τις ανάγκες του καταναλωτικού της κοινού και όχι να αποτελεί απλά ένα ακόμη gimmick).
Περί αυτού πρόκειται λοιπόν, αφού ύστερα των φημών που θέλουν το επόμενο high-end iPhone μοντέλο της Apple να ενσωματώνει ένα εφάμιλλο σύστημα, γνωστός αναλυτής μας προϊδεάζει για το φυσικό επακόλουθο - γιατί δηλαδή και η Samsung έχει σίγουρα βλέψεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο Kim Dong-won εκ της KB Securities εξηγεί: "Η Samsung, η οποία είχε (και έχει) χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση όσον αφορά την τελευταία της σειρά, το Galaxy S9, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εξοπλίσει το επόμενο premium τηλέφωνο της με ένα σύστημα τριών καμερών, αλλά και έναν αισθητήρα 3D, με σκοπό να αναζωογονήσει το τμήμα των κινητών της τηλεφώνων".
Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, οι χαμηλές πωλήσεις του S9 (οι οποίες δεν ευθύνονται μόνο στην ύπαρξη περισσότερο VFM προτάσεων στην αγορά, αλλά και στη μη ύπαρξη ουσιαστικών λόγων να μεταβεί κάποιος από το προηγούμενο μοντέλο της εταιρίας στο νέο) θα οδηγήσουν την Samsung με μαθηματική ακρίβεια στο να ακολουθήσει την τάση της εποχής, μια τάση που προστάζει την ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη, τη δυνατότητα τρισδιάστατης αναγνώρισης προσώπου για το ξεκλείδωμα της συσκευής, και φυσικά την ολόφρεσκη χρήση συστημάτων τριπλών καμερών. Δεδομένου του ότι οι εκδηλώσεις ανακοίνωσης νέων προϊόντων της εταιρίας λαμβάνουν χώρα εντός του ημερολογιακού έτους νωρίτερα από εκείνες της Apple (βλ. September Event), ενδέχεται το 2019 η Samsung να περάσει τη δεύτερη "κυριολεκτικά" στην τελευταία στροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια