ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Snapdragon 690 και η Qualcomm επιταχύνει με το 5G... "mainstream"

Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι providers πραγματοποιούν το επιχειρηματικό τους άνοιγμα στον κόσμο του 5G, επεκτείνοντας και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες τους. Είναι λογικό λοιπόν να ακολουθούν τόσο οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων (παρουσιάζοντας τα δικά τους 5G μοντέλα), όσο και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των εσωτερικών hardware parts. Ωστόσο, ακόμη η τιμή ενός 5G smartphone εξακολουθεί και παραμένει υψηλή για τον μέσο καταναλωτή, για αυτό και ήδη η Qualcomm έχει λάβει τα μέτρα της, παρουσιάζοντας το Snapdragon 690, ένα 5G SoC, το οποίο μπορεί να «κατοικήσει» στις πιο budget-friendly Mid-range συσκευές.

Το Snapdragon 690 υποστηρίζει πλήρως 5G συνδεσιμότητα και στόχος της Qualcomm είναι σταδιακά τα 5G smartphones να αρχίσουν να περνούν στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Όπως φαίνεται η Qualcomm σε αυτή την προσπάθεια της αναμένεται να έχει κι αρκετές εταιρείες ως «συμμάχους» της, καθώς οι MotorolaLGHMD GlobalSharp και TCL αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το Snapdragon 690 στις μελλοντικές 5G συσκευές τους. Σε ότι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά το Snapdragon 690 θα υποστηρίζει 4K HDR, αλλά και φωτογραφίες με ανώτερη ανάλυση στα 192MP, όπως επίσης και display με 120Hz ρυθμό ανανέωσης. Στο εσωτερικό του θα «φιλοξενείται» ένας Kryo 560 επεξεργαστής, ο οποίος θα προσφέρει παραπάνω από 20% καλύτερες επιδόσεις, σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Επιπλέον, το Snapdragon X51 5G modem θα είναι optimized για να προσφέρει ασύλληπτες ταχύτητες και την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τα δίκτυα 5G. Επιπλέον, το Snapdragon 690 διαθέτει Adreno 619L GPU, η οποία προσφέρει 60% πιο γρήγορο rendering στα γραφικ, ενώ παράλληλα θα είναι πλήρως συμβατό με τη τεχνολογία Quick Charge 4+, η οποία παρέχει 4 φορές γρηγορότερη φόρτιση από την συμβατική φόρτιση.
Τα πρώτα smartphones που θα βασίζονται στο εν λόγω chipset αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους, οπότε δεν αργούν και πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια