ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η AMD επικαιροποιεί τις απαιτήσεις της τεχνολογίας FreeSync

 


Μετά από σχεδόν μια δεκαετία, η AMD εξελίσσει τις προδιαγραφές της τεχνολογίας FreeSync για να ευθυγραμμιστεί με το μεταβαλλόμενο τοπίο των οθονών gaming. Αναγνωρίζοντας την ευρεία υιοθέτηση των πάνελ με ρυθμό ανανέωσης τριψήφιο, οι νέες απαιτήσεις FreeSync της AMD επιβάλλουν πλέον ελάχιστο ρυθμό ανανέωσης 144 Hz ή υψηλότερο για όλες τις οθόνες gaming 1080p ή 1440p. Η απόφαση για την επικαιροποίηση των προτύπων FreeSync απορρέει από την ουσιαστική μετατόπιση των επιδόσεων των mainstream οθονών gaming με την πάροδο των ετών, όπου τα 144Hz έχουν γίνει ένας κοινός και προσιτός ρυθμός ανανέωσης. Σε αντίθεση με τα αρχικά πρότυπα του 2015, τα οποία θεωρούσαν τα 60Hz ως τον κανόνα, οι επικαιροποιημένες απαιτήσεις έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν ένα υψηλότερο πρότυπο για τις οθόνες με πιστοποίηση FreeSync.

 

Οι προηγούμενες απαιτήσεις FreeSync της AMD δεν είχαν συγκεκριμένη απαίτηση ρυθμού ανανέωσης για τη βασική βαθμίδα FreeSync, εστιάζοντας στην υποστήριξη χαμηλού flicker και χαμηλής καθυστέρησης (latency). Η μεσαία βαθμίδα Premium FreeSync επέβαλε προηγουμένως ένα όριο ρυθμού ανανέωσης 120 Hz σε 1080p. Τα νέα πρότυπα ενσωματώνουν τώρα ελάχιστα όρια ρυθμού ανανέωσης και στις τρεις βαθμίδες FreeSync, με την AMD να επιβάλλει ρυθμό ανανέωσης 144Hz ή μεγαλύτερο για οθόνες με οριζόντια ανάλυση μικρότερη από 3440 pixels στη βασική βαθμίδα FreeSync. Η μεσαία βαθμίδα Premium FreeSync αυξάνει την απαίτηση ρυθμού ανανέωσης στα 200Hz για οθόνες με οριζόντια ανάλυση μικρότερη από 3440 pixel. Η εμβληματική βαθμίδα FreeSync Premium Pro ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις της βαθμίδας Premium, αλλά προσθέτει υποστήριξη HDR.

 

Οι νέες απαιτήσεις FreeSync της AMD
 NotebooksΟθόνες και Τηλεοράσεις
FreeSync™Μέγιστος ρυθμός ανανέωσης: 40-60 Hz< 3440 Οριζόντια ανάλυση:  Μεγ. Ρυθμός ανανέωσης: ≥ 144 Hz
FreeSync™ PremiumΜέγιστος ρυθμός ανανέωσης: ≥ 120 Hz< 3440 Οριζόντια ανάλυση: Μεγ. Ρυθμός ανανέωσης: ≥ 200 Hz, ≥ 3440 Οριζόντια ανάλυση: Μεγ. Ρυθμός ανανέωσης: ≥ 120 Hz
FreeSync™ Premium ProAMD FreeSync HDR επιπλέον των απαιτήσεων FreeSync™ Premium.AMD FreeSync HDR επιπλέον των απαιτήσεων FreeSync™ Premium.

 

Αυτές οι επικαιροποιημένες απαιτήσεις FreeSync σηματοδοτούν μια σημαντική απόκλιση από τα προηγούμενα πρότυπα, αντικατοπτρίζοντας την εξέλιξη της αγοράς οθονών παιχνιδιών. Θέτοντας υψηλότερα όρια ρυθμού ανανέωσης, η AMD στοχεύει να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα των οθονών που έχουν πιστοποιηθεί με FreeSync, αποτρέποντας τις οθόνες χαμηλότερης ποιότητας να αποκτήσουν υποστήριξη FreeSync και διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν να αναμένουν βελτιωμένη απόδοση από τις πιστοποιημένες οθόνες gaming στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια