ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι πια σε θέση να μιμούνται τον ανθρώπινο γραφικό χαρακτήρα


Η Google Research δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με μια έρευνα η οποία διεξάγεται από τον Alex Graves του Τμήματος Computer Science του Πανεπιστημίου του Τορόντο που αφορά τα Long Short-Term Memory (LSTM) επαναλαμβανόμενα νευρωνικά δίκτυα. Μόλις όμως ο σύνδεσμος εμφανίστηκε στο Twitter, για κάποιο λόγο διαγράφηκαν οι αναρτήσεις στο Twitter αλλά και στο Google+.
Η έρευνα του Graves προτείνει ότι με την πρόβλεψη ενός στοιχείου δεδομένων κάθε φορά, ένα Long Short-Term Memory (LSTM) επαναλαμβανόμενο νευρωνικό δίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναπαραγάγει πολύπλοκες αλληλουχίες.

Προκειμένου να παρουσιάσει την ιδέα του, επέλεξε τη σύνθεση γραφικού χαρακτήρα και δημιούργησε ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία. Χρησιμοποιώντας δείγματα γραφής από διαφορετικούς ανθρώπους το πρόγραμμα που ανέπτυξε έχει τη δυνατότητα να ανακατασκευάζει οποιαδήποτε φράση στο γραφικό χαρακτήρα που εμείς επιλέγουμε. Τα αποτελέσματα δεν είναι τέλεια αλλά είναι αρκετά ακριβή. Μην δοκιμάσετε να γράψετε κάτι στα ελληνικά όμως γιατί φαίνεται ότι το δίκτυο δεν γνωρίζει τη γλώσσα και τα αποτελέσματα είναι χαώδη.

original post

Μπορείτε να δοκιμάσετε το εργαλείο και εσείς σε αυτή την ιστοσελίδα, όσο είναι ακόμα διαθέσιμο. Διαθέτει πέντε διαφορετικούς γραφικούς χαρακτήρες και μπορεί να δεχτεί μέχρι και 100 χαρακτήρες για μετατροπή.

Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο αποθαρρυντικό το που έχουμε φτάσει με την τεχνολογία και τους υπολογιστές. Οι υπολογιστές μπορούνε σήμερα όχι μόνο να διαβάζουν κείμενα και να τα μεταφράζουν με αποδεκτή ακρίβεια, αλλά τώρα μπορούν να μιμηθούν πειστικά τον ανθρώπινο γραφικό χαρακτήρα. Δεν ξέρουμε ακριβώς σε τι μπορεί πρακτικά να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο εργαλείο, αλλά το ότι η Google διέγραψε τις σχετικές αναρτήσεις μας αφήνει αρκετές υποψίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια