ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Intel καθυστερεί για ένα εξάμηνο την κυκλοφορία των επεξεργαστών “Cannonlake”. Έρχονται οι “ενδιάμεσοι” Kaby Lake

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Intel αναμένεται να καθυστερήσει την κυκλοφορία των επόμενης γενιάς επεξεργαστών Cannonlake κατά τουλάχιστον έξι μήνες.
Πέρυσι, η εταιρεία καθυστέρησε για αρκετά μεγάλο διάστημα τα chips που κατασκευάζονται σε κλίμακα 14nm “Broadwell”, ενώ και οι οικογένειες Haswell και Ivy Bridge στο παρελθόν είχαν καθυστερήσει σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας.Η εταιρεία λέει ότι η καθυστέρηση στα chips των 10nm οφείλεται στην αυξανόμενη πολυπλοκότητα της κατασκευής transistors σε τόσο μικρό μέγεθος. Ο CEO της Intel, Brian Krzanich είπε ότι “οι δύο τελευταίες τεχνολογικές μεταβάσεις έχουν επισημάνει ότι ο ρυθμός μας σήμερα είναι 2,5 χρόνια αντί 2”. Με άλλα λόγια, ο Νόμος του Moore χρειάζεται να επαναπροσδιοριστεί, χρειάζεται επανεκκίνηση. Από ότι φαίνεται λοιπόν, το “tick” στο “tick-tock” είναι πια ένας “μακρόσυρτος” κτύπος για την Intel.

Για να αντιμετωπίζει την έλλειψη chips στο pipeline της εταιρείας, η Intel ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει τους νέους Kaby Lake στα 14nm στο μεσοδιάστημα που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική “Skylake”. Ο Brian Krzanich είπε ότι “αναμένουμε αυτή η προσθήκη στο roadmap της εταιρείας θα προσφέρει νέες δυνατότητες και βελτιωμένη απόδοση, και θα ανοίξει τον δρόμο για την ομαλότερη μετάβαση στα 10nm”. Για την ώρα, περιμένουμε τους 6ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core “Skylake” στα 14nm να κάνουν την εμφάνιση τους στο 2ο μισό του 2015 και προς το τέλος της χρονιάς.

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2ο τρίμηνο της χρονιάς, η Intel ανακοίνωσε έσοδα $13,2 δισεκατομμυρίων, με το Client Computing Group να σημειώνει έσοδα $7,5 δις, το Data Center Group να σημειώνει έσοδα $3,9 δις και το τμήμα Internet of Things να επιδεικνύει έσοδα $559 εκ., παρόμοια με τα έσοδα ($534 εκ.) του τμήματος Software and Services.

Δημοσιευμένη Εικόνα

 Site: Engadget
 Site: Intel

Δεν υπάρχουν σχόλια