ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Ford, η Google και η Uber σχηματίζουν μια ομάδα για να προωθήσουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα


Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην τεχνολογία μεταφορικών δεν περιμένουν τις ΗΠΑ να νομιμοποιήσουν τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα. Είναι αποφασισμένοι να δώσουν στην κυβέρνηση μια ώθηση. Η Ford, η Google, η Lyft, η Uber και η Volvo έχουν σχηματίσει το Self-Driving Coalition for Safer Streets σε μια προσπάθεια ώστε οι ανώτεροι να συνειδητοποιήσουν την ασφάλεια και τα κοινωνικά οφέλη των αυτόνομων οχημάτων. Με άλλα λόγια, πρόκειται να υποστηρίξουν ομοσπονδιακούς νόμους και κανονισμούς που θέτουν την αυτόνομη τεχνολογία στους δρόμους, σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακριβώς πού και πώς θα ξεκινήσει, δεν είναι σαφές. Ωστόσο, δεν θα είναι συγκλονιστικό, αν η ομάδα γυρίζει στη δεύτερη δημόσια ακρόαση της NHTSA για τα αυτόνομα αυτοκίνητα στις 27 Απρίλη. Έχει ζητηθεί από ορισμένες από τις εταιρείες που εμπλέκονται αν μπορούν να ρίξουν φως σχετικά με τα σχέδια τους, και εμείς θα σας ενημερώσουμε αν έχουμε κάτι να προσθέσουμε σε αυτό το πρώιμο στάδιο.

Κατά κάποιο τρόπο, αυτό είναι περισσότερο κάτι σαν αμυντικό μέτρο, απότι μια προσπάθεια να επισπεύσουν τη νέα τεχνολογία. Οι εταιρείες ανησυχούν ότι η νομοθεσία σε κρατικό επίπεδο θα καταστήσει δύσκολη την κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν νόμιμα σε κάθε πολιτεία. Για παράδειγμα, η Καλιφόρνια έχει προτείνει κανόνες που θα απαιτούν ελέγχους και άδεια οδηγού στο τιμόνι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης - στη Google δεν αρέσει ότι αυτό θα καταστήσει τα αυτοκίνητα άχρηστα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η NHTSA είναι γενικά στην πλευρά του Συνασπισμού, αλλά τα μέλη της ομάδας δεν είναι διατεθειμένα να αφήσουν τίποτα στην τύχη.

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι μεγάλη υπόθεση και όσο γρηγορότερα ανοίξει ο δρόμος γι' αυτά στην Αμερική, τόσο νωρίτερα θα φτάσουν και στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια