ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Nvidia ανακοίνωσε τον DGX-1, έναν ειδικά σχεδιασμένο Deep Learning Supercomputer

Στο GPU Technology Conference, o CEO και co-founder της Nvidia, Jen-Hsun Huang ανακοίνωσε τον Nvidia DGX-1, έναν υπερυπολογιστή βαθιάς εκμάθησης, ειδικά σχεδιασμένο για τις αυξημένες υπολογιστικές ανάγκες εγχειρημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης.
Ο Nvidia DGX-1 σχεδιάστηκε ειδικά για εφαρμογές deep learning, και διαθέτει όλα όσα απαιτούνται για άμεση, και εύκολη ανάπτυξη σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, όπως το απαραίτητο hardware, το απαραίτητο software καθώς και εργαλεία ανάπτυξης.
Φυσικά, εξοπλίζεται με τους τελευταίας γενιάς επεξεργαστές γραφικών της Nvidia, και σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει σε απόδοση το ισοδύναμο 250 διακομιστών x86.

Το σύστημα deep learning της Nvidia, θα ενεργοποιήσει τους ερευνητές και τους επιστήμονες να εκμεταλλευτούν την υψηλή απόδοση του GPU-accelerated computing για να δημιουργήσουν μία νέα κλάση ευφυών μηχανών, που μπορούν να μαθαίνουν (machine learning), να βλέπουν (visual computing) και να αντιλαμβάνονται τον κόσμο όπως το κάνουν οι άνθρωποι.


Σύμφωνα με την Nvidia, προσφέρει εκπληκτικά επίπεδα υπολογιστικής ισχύος για να τροφοδοτήσει τις επόμενης γενιάς εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης, και να επιτρέψει στους ερευνητές να μειώσουν δραματικά τον χρόνο που απαιτείται για να εκπαιδεύσουν μεγαλύτερα, περισσότερο προηγμένα βαθιάς μάθησης νευρωνικά δίκτυα.


Ο Nvidia DGX-1 βασίζεται σε GPUs τύπου Nvidia Tesla P100, που βασίζονται στην νέα αρχιτεκτονική της εταιρείας “Pascal”, ωστόσο ενσωματώνει και άλλες τεχνολογίες, όπως την τεχνολογία υπερσυνδέσμων Nvidia NVLink, την κατασκευαστική μέθοδο 16nm FinFET, την τεχνολογία Chip on Wafer on Substrate με HBM2 για μεγάλα data workloads καθώς και νέες half-precision εντολές για να παραδώσουν περισσότερα από 21 TeraFLOPs απόδοσης deep learning.


Οι προδιαγραφές του συστήματος Nvidia DGX-1 είναι:
  • Έως και 170 TeraFLOPs απόδοσης half-precision (FP16)
  • Οκτώ Tesla P100 GPU, 16GB μνήμης ανά GPU
  • NVLink Hybrid Cube Mesh
  • 7TB SSD DL Cache
  • Dual 10GbE, Quad Infiniband 100Gb
  • 3U – 3200W


Από άποψη λογισμικού, το σύστημα περιλαμβάνει τα NVIDIA Deep Learning GPU Training System (DIGITS), ένα ολοκληρωμένο, διαδραστικό σύστημα για τον σχεδιασμό νευρωνικών δικτύων, την βιβλιοθήκη NVIDIA CUDA Deep Neural Network (cuDNN) στην έκδοση 5, καθώς και αρκετά deep learning frameworks όπως τα Caffe, Theano, Torch κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια