ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Intel αποκάλυψε την νέα της πλατφόρμα Apollo Lake



Στην IDF 2016 στην Shenzhen, η Intel αποκάλυψε την νέα της πλατφόρμα Apollo Lake. Η νέα πλατφόρμα θα φιλοξενεί τα επόμενης γενιάς Atom SOCs(System On Chip) τα οποία θα κατασκευάζονται στα 14nm και θα βασίζονται στην νέα αρχιτεκτονική x86 Goldmont, ενώ θα υιοθετούν και τα 9ης γενιάς γραφικά της εταιρίας, τα ίδια που βρίσκουμε στους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Skylake.

Όπως και οι προηγούμενες γενιές Atom, τα νέα μοντέλα θα προορίζονται για χρήση σε λεπτά φορητά, ταμπλέτες, αλλά και μικρών διαστάσεων desktops και all in one PCs. Οι βελτιώσεις που φέρνει η αρχιτεκτονική Goldmont, έχουν αποτέλεσμα υψηλότερες επιδόσεις έναντι της προηγούμενης γενιάς Atom αρχιτεκτονικής Airmont και της Cherry Trail πλατφόρμας γενικότερα. Η Intel πάντως δεν δίνει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία, όσον αφορά το πόσο καλύτερες είναι οι επιδόσεις αυτές.

large.intel_apollo_lake_atom_0.jpg

large.intel_apollo_lake_atom_1.jpg

Η ενσωματωμένη GPU επίσης αναφέρεται ότι είναι πιο ισχυρή έναντι αυτής που χρησιμοποιούταν από την Cherry Trail πλατφόρμας, το οποίο δεν αποκλείεται να σημαίνει περισσότερες EUs(Execution Units). Η νέα GPU διαθέτει επιπλέον και υποστήριξη για περισσότερα codecs, επιτρέποντας το hardware decoding των HEVC και VP9 codecs.

Στον τομέα της μνήμης θα υποστηρίζονται DDR4, DDR3L και LPDDR3/4, δίνοντας στους κατασκευαστές την δυνατότητα να επιλέξουμε αυτή που τους ταιριάζει καλύτερα. Στον τομέα του αποθηκευτικού χώρου η πλατφόρμα Apollo Lake θα υποστηρίζει αποθηκευτικά μέσα τύπου SATA, PCIe x4 και eMMC 5.0. 

large.intel_apollo_lake_atom_4.jpg

Τα SOCs της πλατφόρμας Apollo Lake αναμένεται να έχουν έως και τέσσερις πυρήνες αρχιτεκτονικής Goldmont, στις εκδόσεις τους που θα απευθύνονται για το καταναλωτικό κοινό, ενώ τα EUs της GPU δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 24. SOCs για χρήση σε συστήματα τηλεπικοινωνιών ή για embedded συστήματα αναμένεται να έχουν 8 ή και περισσότερους πυρήνες. Στον τομέα της κατανάλωσης, αν και δεν είναι γνωστό το TDP, σύμφωνα με την Intel, θα επιτυγχάνεται υψηλότερη αυτονομία χάρη σε βελτιώσεις στο power management.

Δεν υπάρχουν σχόλια