ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πρώτο προϊόν της Nvidia που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Pascal είναι το Tesla P100

Στον πυρήνα του Tesla P100 βρίσκεται ένα άρθρωμα multi-chip, που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το layout που συναντούμε στην περίπτωση του “Fiji” της AMD. To die της GPU με τα 15 δισεκατομμύρια transistors του, βρίσκεται τοποθετημένο πάνω από ένα wafer πυριτίου, στο οποίο ένα εύρους 4096-bit memory interface τύπου HBM2 συνδέεται με τέσσερα 3D HBM2 stacks.

Με το GPU die, το wafer και τα memory dies όλα μαζί, η συσκευασία αποτελείται συνολικά από 150 δισεκατομμύρια transistors. Το GPU die κατασκευάζεται με μέθοδο 16nm FinFET και καταλαμβάνει μία περιοχή 600mm².

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το Tesla P100 κάθεται πάνω από ένα PCB, που μοιάζει λιγότερο με μία κάρτα γραφικών και περισσότερο με ένα μικρού μεγέθους άρθρωμα, για να χρησιμοποιηθεί σε υπερ-υψηλής πυκνότητας supercomputer clusters, όπως είναι ο Nvidia DGX-1.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Προσφέρει απόδοση διπλής-ακρίβειας FP64 ίση με 5,3TFLOPs, απόδοση μονής-ακρίβειας FP32 ίση με 10,6TFLOPs και απόδοση FP16 ίση με 21,2TFLOPs.

Το chip διαθέτει καταχωρητές μεγέθους 14,2MB και cache 2ου επιπέδου (L2) μεγέθους 4MB, και πέρα από PCI Express, κάθε chip P100 ενσωματώνει έναν υψηλού bandwidth ανεπτυγμένου από την Nvidia υπερσυνδέσμου με την ονομασία NVLink, που προσφέρει 80GB/s bandwidth ανά κατεύθυνση.

Δημοσιευμένη Εικόνα

 Site: TechPowerUp

Δεν υπάρχουν σχόλια