ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα σειρά SSD, M7V από την Plextor


Η Plextor ανακοίνωσε μια νέα σειρά από SSDs, την σειρά M7V, η οποία κάνει χρήση μνήμης TLC NAND. Η σειρά θα περιλαμβάνει τόσο μοντέλα στην κλασική μορφή δίσκου 2,5'', όσο και μοντέλα M.2. Η σειρά M7V στοχεύει να δώσει στον καταναλωτή υψηλές επιδόσεις σε προσιτές τιμές.

Η σειρά M7V είναι η πρώτη σειρά της Plextor που χρησιμοποιεί μνήμες TLC NAND και θα είναι πιο οικονομική έναντι των MLC SSDs της εταιρίας. Παρόλο τις χαμηλότερες τιμές, η Plextor ισχυρίζεται ότι η σειρά M7V θα είναι εξίσου αξιόπιστη και θα προσφέρει εξίσου καλές επιδόσεις όσο και οι άλλες σειρές που διαθέτει στην αγορά.



large.plextor_m7v_ssd.png

Τα μοντέλα της σειράς χρησιμοποιούν τον Marvell 88SS1074B1 controller και είναι εφοδιασμένα με μνήμες TLC των 15nm της Toshiba. Τόσο αυτά που είναι σε μορφή δίσκου 2,5'' όσο και τα M.2 υποστηρίζουν μόνο το SATA interface, αποτέλεσμα της χρήσης του παραπάνω controller της Marvell. Θα διατίθενται σε χωρητικότητες των 128GB, 256GB και 512GB, με τις ταχύτητες να φτάνουν σε σειριακή ανάγνωση και εγγραφή τα 560MB/sec και 500-530MB/sec αντίστοιχα, ενώ σε τυχαία προσπέλαση οι επιδόσεις τους θα είναι έως 98Κ IOPS σε ανάγνωση και έως 84K(51K για το μοντέλο των 128GB) IOPS σε εγγραφή. Για την επιτάχυνση των εγγραφών η Plextor έχει εφοδιάσει την νέα σειρά με το PlexNitro.

large.plextor_m7v_25.jpg

large.plextor_m7v_m2.jpg

Όσον αφορά την αντοχή στο χρόνο των M7V, η Plextor ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί μνήμη NAND της Toshiba υψηλής αντοχής, ενώ και το firmware της βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Το MTBF φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ώρες και η εγγύηση έχει διάρκεια τρία χρόνια.

Η διαθεσιμότητα της σειράς M7V αναμένεται προς το τέλος του μήνα, αλλά η Plextor δεν ανακοίνωσε τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια