ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Entersoft: Προστασία δεδομένων & servers το καλοκαίρι

Τα καλοκαίρια συνήθως, εξαιτίας του μεγάλου φόρτου των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος, γίνονται συχνές και απότομες διακοπές στην παροχή.  Γι΄αυτό το λόγο, η Entersoft σας υπενθυμίζει τις βασικές ενέργειες για την προστασία των δεδομένων και των servers σας. 
Ελέγξτε τακτικά τον εξοπλισμό και τις διαδικασίες, όπως περιγράφονται παρακάτω:
UPS
Είναι επιβεβλημένο οι Servers, οι σημαντικοί Η/Υ της εταιρείας και ό,τι άλλο κρίνετε ως ιδιαίτερα σημαντικό όπως, φορητοί μηχανισμοί εκτυπωτής τιμολογίων, δικτυακή υποδομή κ.ά., να υποστηρίζονται από UPS σε περίπτωση πτώσης ρεύματος.
Προσοχή: Δεν αρκεί το UPS να είναι συνδεδεμένο !  Πρέπει να επιβεβαιώσουμε πως η μπαταρία μπορεί να προστατεύσει τις συσκευές.
Server
Ελέγξτε στους servers κυρίως μετά από αντικανονικό τερματισμό, όπως για παράδειγμα διακοπή ρεύματος. Ελέγξτε, την ακεραιότητα της Βάσης Δεδομένων, αλλά και του hardware στο server, όπως τους δίσκους, ή/και τη συστοιχία δίσκων, τα τροφοδοτικά, κ.λπ.
Back up
Πραγματοποιήστε έλεγχο για την ολοκλήρωση και την ακεραιότητα του καθημερινού Backup των αρχείων EBS και της Βάσης δεδομένων. Συνιστάται η δοκιμαστική επαναφορά του Backup για επιβεβαίωση ορθής λήψης αντιγράφων ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια