ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τεχνολογικά gadgets σε παρανοικές τιμές

Το αφιέρωμα που ακολουθεί περιλαμβάνει συσκευές και gadgets σε παρανοϊκά ακριβές τιμές. Στην πλειοψηφία τους, δεν προβάλλουν κάποια τεχνολογική καινοτομία, ούτε καν απευθύνονται σε early adopters.H τιμή τους εξηγείται από τα πολύτιμα υλικά που χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν και να διακοσμηθούν και φυσικά… το θράσος του κατασκευαστή τους.PC Station Emperor 200Τιμή: 40.000 ευρώ
Ο κατασκευαστής του το διαφημίζει ως τον πιο προηγμένο σταθμό εργασίας και ψυχαγωγίας, αλλά φαίνεται μάλλον απίθανο να το αποκτήσει κάποιος για να «σορτάρει» ισολογισμούς στο Excel.
Αυτό εδώ το φουτουριστικό κουβούκλιο ενσωματώνει ένα high-end υπολογιστικό σύστημα (PC ή Mac), το οποίο ελέγχεται μέσω μιας 10ιντσης επιφάνειας αφής, ένα πολυκάναλο ηχοσύστημα και τρεις 27άρες LED οθόνες για να βλέπετε σε μεγέθυνση τα νούμερα των ισολογισμών.
Η ηλεκτροκίνητη, δερμάτινη και προφανώς αναπαυτική πολυθρόνα της Recaro σας ζεσταίνει και σας κάνει μασάζ, ενώ παίζετε ή εργάζεστε. Για να σας πείσει να βάλετε το χέρι στην τσέπη, η MWElab προσθέτει στο πακέτο ένα σύστημα ανανέωσης και φιλτραρίσματος του αέρα και ένα ειδικό φωτιστικό set-up για να μην κουράζονται τα μάτια σας.
Αν δεν το έλεγαν «Emperor» ίσως να μην φάνταζε και τόσο αστείο.
iPad 2 Gold History Edition
Τιμή: 6.000.000 ευρώ
Ο βρετανός Stuart Hughes εφευρίσκει διαρκώς νέους τρόπους για να ξαλαφρώσει την ελίτ από μερικά εκατομμύρια, ντύνοντας γνωστά gadgets με πολύτιμα μέταλλα, λίθους και άλλα τέτοια.
Το iPad 2 Gold History Edition είναι το magnum opus του, αφού κοστίζει 6 εκατομμύρια ευρώ και περιμένει τον πρόθυμο σεΐχη/πρίγκιπα που θα το αγοράσει.
Φυσικά είναι ολόχρυσο (24 καράτια), το logo της Apple είναι φτιαγμένο από διαμάντια, ενώ συνολικά 53 υπερπολύτιμοι λίθοι χρησιμοποιούνται για την επένδυσή του.
Το highlight όμως της υλοποίησης είναι ότι η πλάτη του iPad διακοσμείται με ένα αλλόκοτο μείγμα διαμαντιών, προϊστορικού αμμόλιθου (ηλικίας 75 εκατομμυρίων ετών από τον Καναδά) και σκόνης από τα οστά ενός δεινόσαυρου T-Rex!
Ζυγίζει βέβαια δύο κιλά με όλα αυτά τα μπιχιλιμπίδια, αλλά μήπως αυτός που θα το πάρει πρόκειται να το χρησιμοποιήσει ποτέ;
Δείτε το Stuart Hughes να κομπάζει για τα υλικά και τη χειροποίητη κατασκευή του…
PrestigeHD SUPREME Rose EditionΤιμή: 2.000.000 ευρώΗ 55άρα τηλεόραση της Metz (πωλείται στην Ευρώπη γύρω στα 7.500 ευρώ) έπεσε στα χέρια των designers της ελβετικής PrestigeHD και δεν την άφησαν πριν τη φορτώσουν με 28 κιλά ροζ χρυσού 18 καρατίων.Επίσης τοποθέτησαν 72 διαμάντια περιμετρικά του κάδρου της οθόνης και στα κενά μπήκαν πέτρες αμέθυστου, ενώ το σετ ολοκληρώθηκε με δέρμα αλιγάτορα.
Monster Diamond Tears Sally Sohn Edition
Τιμή: 25.000 ευρώ
Η Monster, γνωστή για τις κορυφαίες ποιοτικά υλοποιήσεις της αναθέτει στη Sally Sohn, το customization των Diamond Tears ακουστικών της, τα οποία κανονικά κυκλοφορούν στην τιμή των 250 ευρώ.
Για όσους δεν γνωρίζουν την κυρία, το Google μάς ενημερώνει ότι πρόκειται για μια γνωστή σχεδιάστρια και καλλιτέχνιδα από την Κορέα.
Το σετ ακουστικών ανακατασκυάστηκε από χρυσό 18 καρατίων και στολίστηκε από τα χεράκια της Sally με διαμάντια και ρουμπίνια.
Dark Knight Home Theater
Τιμή: 1.500.000 ευρώ
Η Elite Home-theater Seating κατασκεύασε μια αίθουσα προβολής σε ένα σπίτι 3.500 τ.μ. στο Κονέκτικατ για θεατές λάτρεις του Batman.
Η οθόνη των 180 ιντσών καθηλώνει τους καλεσμένους, το πολυκάναλο ηχοσύστημα ταρακουνάει το οικοδόμημα, οι θέσεις θυμίζουν τα καθίσματα του Batmobile, ενώ και το ίδιο το όχημα του Νυχτερίδα κρύβεται πίσω από τη βιβλιοθήκη. Ένα μυστικό τούνελ 10 μέτρων ολοκληρώνει την ατμόσφαιρα της Gotham City.
Ας σημειωθεί ότι ένας άλλος μεγιστάνας το είδε και ζήτησε να του φτιάξουν ένα αντίστοιχο με θέμα του Πειρατές της Καραϊβικής.
Luvaglio laptop
Τιμή: 1.000.000 ευρώ
Ένας 27χρονος Άγγλος αποφάσισε να «χτυπήσει» τον καπιταλισμό από μέσα και πριν πέντε χρόνια ίδρυσε τη Luvaglio. Κι ενώ όλοι μιλούσαν για το laptop των 100 δολαρίων, αυτός αποφάσισε να το πολλαπλασιάσει –πόσο να πούμε επί 1.000; επί 5.000; επί 10.000; Κάπου εκεί το άφησε και πλέον το πουλάει.
Είναι μάλλον περιττό να αναφερθούμε σε specs, άλλωστε και οι ίδιοι στο site τους δεν κόπτονται και ιδιαίτερα- αφού το ποσό ανεβαίνει σε αυτά τα ύψη λόγω διαμαντιών, πολύτιμων μετάλλων και ειδικών δερμάτων.
AeroDream One
Τιμή: 430.000 ευρώ
O Jean Michelle Jarre είναι από αυτούς που κάνουν καριέρα στη μουσική βιομηχανία όχι γιατί είναι σπουδαίοι καλλιτέχνες, αλλά γιατί «πουλάνε σωστά τον εαυτό τους».
Έτσι ο Γάλλος new-age star αφού έγινε ζάμπλουτος από τα 80 εκατομμύρια αντίτυπα δίσκων που πούλησε και τις χιλιάδες συναυλίες που έδωσε στη διάρκεια της 40ετούς καριέρας του, αποφάσισε να στραφεί σε έναν εξίσου –αν όχι περισσότερο- επικερδή χώρο. Αυτόν των consumer electronics και ειδικότερα των ηχείων και docks.
Αφού παρουσίασε μια σειρά ηχείων-βάσεων για iPhone/iPad αποφάσισε να απευθυνθεί στο περιβόητο 1%, που θέλει να φιλοξενήσει στο σπίτι του αυτόν τον πύργο, ο οποίος κατασκευάζεται στο χέρι από έμπειρους τεχνίτες.
Το AeroDream One είναι συμβατό με iPod, iPad και iPhone, αλλά όχι τις τελευταίες τους εκδόσεις. Η συνολική ισχύς του φτάνει τα 10.000 Watt, με τον πεντακάναλο ενισχυτή του να υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις.
Ζυγίζει 400 κιλά και το ύψος του φτάνει τα 3,5 μέτρα, επομένως θα χρειάζεται σκαλίτσα κάθε φορά που θα χτυπάει το iPhone και θα πρέπει να το αφαιρέσετε από το dock του.
Το καλύτερο όμως το κρατήσαμε για το τέλος. Όσοι αγοράσουν το AeroDream One θα πάρουν δωρεάν δύο VIP εισιτήρια για μια συναυλία του Jean Michel Jarre και θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά.
Φωτογραφική μηχανή Hasselblad Ferrari edition
Τιμή: 21.500 ευρώ
Ούτως ή άλλως οι φωτογραφικές μηχανές της Hasselblad δεν έχουν καμία σχέση με τις κάμερες των ανταγωνιστών και απευθύνονται σε μια περιορισμένη ελίτ επαγγελματιών φωτογράφων ή απαιτητικών στρατιωτικών και κυβερνητικών υπηρεσιών.
Τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά κοστίζουν από 10.000 ευρώ και πάνω, αλλά η συγκεκριμένη έκδοση της H4D ξεπερνάει τα 20.000 ευρώ, προφανώς λόγω της συνεργασίας με τον ιταλικό κολοσσό της αυτοκίνησης.
Διαθέτει φακό των 80mm, CCD αισθητήρα ανάλυσης 40 Μegapixels και ειδικά διαμορφωμένη οθόνη για να φωτογραφίζετε ενώ οδηγείτε τη Ferrari σας.
Κυκλοφορεί σε μόλις 499 τεμάχια με το χαρακτηριστικό Rosso Fuoco φινίρισμα και σχεδόν όλα έχουν πουληθεί.
Ηχεία Hart Audio D&W Aural Pleasure
Τιμή: 3.600.000 ευρώ
Τα ηχεία D&W Aural Pleasure της Hart Audio πιθανότατα ακούγονται εκπληκτικά –με κρυστάλλινες υψηλές και βαθιές χαμηλές συχνότητες που υπόσχεται και ο κατασκευαστής τους. Αλλά κάτι μας λέει ότι οι υποψήφιοι αγοραστές τους δεν θα ενδιαφέρονται καν για το ηχητικό αποτέλεσμα.
Κάτι το design (το σετ που στολίζεται εξ’ ολοκλήρου με χρυσό 18 καρατίων), κάτι η τιμή τους (περίπου 3.600.000 ευρώ), εικάζουμε κιόλας τον προορισμό τους. Κάποιο παλάτι στον αραβικό κόλπο ή κάποια πολυτελής βίλα έξω από τη Μόσχα θα τα φιλοξενήσει. Το διαζευκτικό μπαίνει γιατί έχει κατασκευαστεί μόλις ένα ζεύγος.
Για τους κοινούς θνητούς η Hart Audio διαθέτει το ίδιο σετ με φινίρισμα από αυθεντικό ασήμι (5 ζεύγη προς 250.000 ευρώ έκαστο), ενώ για τους κοινούς θνητούς κυκλοφορεί μια έκδοση 99 τεμαχίων από ορείχαλκο στην τιμή των 50.000 ευρώ!
Nintendo Wii SUPREME
Τιμή: 350.000 ευρώ
Ο γνωστός πια Stuart Hughes, που πρόσφατα παρουσίασε το διαμαντένιο iPhone 5 και στη δεύτερη θέση της λίστας μάθαμε ότι κάνει σκόνη τα κόκαλα του T-Rex για να φτιάξει το iPad των 6 εκατομμυρίων ευρώ, δεν θα μπορούσε να αφήσει παραπονεμένους τους gamers.
Έτσι πριν τρία περίπου χρόνια παρουσίασε το ολόχρυσο PlayStation3 που έγινε sold out, και πρόσφατα την αντίστοιχη έκδοση του Wii.
Για να κατασκευαστούν οι τρεις κονσόλες που θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως, απαιτήθηκαν έξι μήνες δουλειάς, δυόμιση κιλά μασίφ χρυσού 22 καρατίων και αρκετά διαμάντια που επενδύουν τις θύρες και τα πλήκτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια