ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα τετραπύρηνη APU από την AMD με TDP 8 Watt

Η AMD ανακοίνωσε μία νέα APU, η οποία ανήκει στην οικογένεια επεξεργαστών Elite Mobility, και επεκτείνει τις επιλογές στις κατηγορίες των notebooks έως 13 ιντσών, των tablets και των υβριδικών συσκευών. Ο νέος επεξεργαστής Elite Quad-Core A4-1350 είναι ο δεύτερος τετραπύρηνος αυτής της κατηγορίας (θα διατίθεται και με 2 πυρήνες), έχει TDP 8 Watt και - σύμφωνα με την AMD - εκτιμώμενη κατανάλωση μόλις 3 Watt για μια σειρά από σενάρια χρήσης.
Η νέα APU, που θα διατεθεί στους κατασκευαστές τον επόμενο μήνα, έχει υψηλή απόδοση σε HD media όπως αναπαραγωγή ταινιών, αλλά και σε casual gaming, ενώ όπως σημειώνει η εταιρεία, η απόδοσή της και ταυτόχρονα η χαμηλή κατανάλωση την καθιστούν μία κατηγορία μόνη της. Ενσωματώνει επεξεργαστικούς πυρήνες Jaguar, αρχιτεκτονικής x86 και υποσύστημα γραφικών Radeon HD 8210. Η CPU χρονίζεται στο 1GHz και η GPU στα 300MHz. Έχει 4ΜΒ L2 Cache και υποστηρίζει μνήμες DDR3 1066.
Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ο A4-1350 προσφέρει έως 172% υψηλότερη απόδοση ανά watt, όσον αφορά στη CPU και έως 212% όσον αφορά στη GPU. Επίσης, από την AMD αναφέρουν πως προσφέρει έως 45% μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και 5 φορές υψηλότερη απόδοση στα γραφικά, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια