ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Google Maps δείχνει και την κίνηση στους δρόμους της Ελλάδας σε πραγματικό χρόνο

Τώρα το Google Maps δείχνει και την κίνηση στους δρόμους της Ελλάδας σε πραγματικό χρόνοΈνα από τα πλέον χρήσιμα χαρακτηριστικά των Google Maps, είναι το Traffic Information, το οποίο επιτέλους περιλαμβάνει και στην χώρα μας.
Το νέο χαρακτηριστικό (Live Traffic) απεικονίζει την κίνηση και τις κυκλοφοριακές συνθήκες στις δύο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη σε πραγματικό χρόνο καθώς και σε βασικές αρτηρίες και κεντρικές λεωφόρους και άλλων πόλεων στην χώρα μας (π.χ Ηράκλειο).

Μέσω της κατάλληλης εφαρμογής στο smartphone ή στο tablet σας ή ακόμα και μέσω του υπολογιστή σας, μπορείτε να γνωρίζετε την κίνηση στην διαδρομή που θα ακολουθήσετε, ώστε αν είναι δυνατόν να υπολογίσετε ξανά την διαδρομή σας αποφεύγοντας κάποιο μποτιλιάρισμα.

Η κίνηση απεικονίζεται στους Google Maps με διαφορετικά χρώματα (πράσινο = Fast, πορτοκαλί, κόκκινο, σκούρο κόκκινο=Slow). Πως λειτουργεί το νέο χαρακτηριστικό; Ουσιαστικά χρησιμοποιεί δεδομένα από το GPS των συσκευών των χρηστών που το έχουν ενεργοποιημένο σε συνδυασμό με την εφαρμογή Google Maps και στην συνέχεια αναλύει (π.χ συσχετίζοντας δεδομένα που προέρχονται από κινητά που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο) και υπολογίζει την ταχύτητα με την οποία κινούνται στην συγκεκριμένη περιοχή. Για να εκμεταλλευτείτε την δυνατότητα, αρκεί να ενεργοποιήσετε την επιλογή «Κυκλοφορία” (Traffic) στο μενού των Google Maps

Δεν υπάρχουν σχόλια