ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα μετρητά ανήκουν στο παρελθόν λέει ο Tim Cook της Apple

Τα μετρητά ανήκουν στο παρελθόν λέει ο Tim Cook της AppleΚατά την διάρκειας μίας επίσκεψης τους στην Μ.Βρετανία για την προώθηση του Apple Pay, ο Tim Cook , CEO της Apple εξέπληξε αρκετούς με την δήλωση του ότι σε λίγο καιρό τα μετρητά θα αποτελούν παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: “τα παιδιά σας δεν θα γνωρίσουν τι είναι τα χρήματα”.
Τα Apple Pay, Google Pay και Samsung Pay τελευταία έχουν επενδύσει στο να μεταμορφώσουν τις ψηφιακές πληρωμές όπως τις γνωρίζουμε σήμερα. Οι συναλλαγές χωρίς μετρητά έχουν ήδη πολύ σημαντικό μερίδιο συνολικά, ενώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Bitcoin. Αν τα μετρητά θα αποτελέσουν κομμάτι της ιστορίας, μένει να αποδειχτεί, και εξαρτάται από το αν πραγματικά θέλουν οι άνθρωποι να αφήσουν στην άκρη κάτι τόσο οικείο.

Όσο μεγάλη ευκολία και να αποδειχτούν ότι είναι τέτοιες τεχνολογίες όπως το Apple Pay, υπάρχουν λόγοι που κάνουν κάποιους να πιστεύουν ότι τα μετρητά δεν θα φύγουν από την ζωή μας τόσο απλά. Ενδεχομένως για παράδειγμα να αποδειχτεί πολύ δύσκολη η αντικατάσταση της απτότητας, της οικειότητας ή της ευκολίας που προσφέρουν τα μετρητά, ότι μπορείς να τα κρατήσεις, να τα φυλάξεις και ότι είναι περισσότερο οικεία από έναν αριθμό σε μία οθόνη. Ορισμένοι επίσης θα ισχυριστούν ότι μία ψηφιακή συναλλαγή μπορεί να ανιχνευθεί, ενώ μία συναλλαγή με μετρητά μπορεί να παραμείνει κρυφή (για παράδειγμα, σκεφτείτε νόμιμες, απλές συναλλαγές όπως τα δώρα, τα μικρά δάνεια σε φίλους, τα φιλοδωρήματα και άλλες συναλλαγές για τις οποίες δεν θέλετε ή δεν χρειάζεται να διατηρείτε σε, έστω και ψηφιακό, αρχείο. Ορισμένοι άνθρωποι επίσης δεν εμπιστεύονται τις ψηφιακές συναλλαγές ενώ άλλοι κάνουν λόγο για ζητήματα ιδιωτικότητας, κυβερνητικού ελέγχου, ρυθμιστικών αρχών κ.ά.

Ο Tim Cook απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των συναλλαγών ενώ είπε ότι η Apple “θα συνεργαστεί παραγωγικά με τις κυβερνήσεις σε μία προσπάθεια να τις πείσει ότι είναι επίσης προς συμφέρον τους με την έννοια της εθνικής ασφάλειας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια