ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Z170X-Gaming 6 από την Gigabyte


H Gigabyte ανακοίνωσε μία νέα μητρική για το socket 1151 και τους επεξεργαστές Skylake. Πρόκειται για την Z170X-Gaming 6, η οποία προφανώς απευθύνεται σε όποιον σκέφτεται να στήσει ένα νέο σύστημα κυρίως για παιχνίδια, κατασκευασμένη και εξοπλισμένη κατάλληλα και για τον υψηλό υπερχρονισμό του επεξεργαστή και των μνημών.
.
Η νέα μητρική είναι full ATX, χρησιμοποιεί το Z170 chipset της Intel, έχει τέσσερις υποδοχές για μνήμη DDR4 έως και 64GB και διαθέτει σύστημα τροφοδοσίας του επεξεργαστή 11 φάσεων. Τα VRM καλύπτονται με μια μεγάλη ψύκτρα για την καλύτερη απαγωγή θερμότητας από αυτά, ενώ τρεις θέσεις PCI-Express 3.0 x16 (η τρίτη υποδοχή είναι x4) επιτρέπουν την χρησιμοποίηση πολλαπλών καρτών γραφικών, υποστηρίζοντας 2-Way SLI και 3-Way CrossFire.

Z170X Gaming 6 3

Το υποσύστημα ήχου είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένο έναντι των συνηθισμένων υποσυστημάτων ήχου άλλων μητρικών, με το ALC1150 της Realtek να προσφέρει 7.1 ήχο υψηλής πιστότητας, 115dB SNR, δυνατότητα αντικατάστασης του OPAMP από τον κάτοχο της μητρικής, ηλεκτροστατικούς πυκνωτές, απομόνωση της γείωσης από την υπόλοιπη πλακέτα, επίχρυσες αναλογικές υποδοχές και το λογισμικό Sound Blaster X-Fi MB3.

Υπάρχουν δύο PCIe Gen3 x4 M.2, με έως 32Gb/sec bandwidth για την κάθε μία υποδοχή, υποστήριξη NVMe και RAID, καθώς και έξι SATA III υποδοχές οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν και να δώσουν τρεις SATA Express.

Z170X Gaming 6 2

Η χρήση ελεγκτή USB 3.1 της Intel προσφέρει θεωρητικά bandwidth που φτάνει τα 16Gb/sec, επιτρέποντας την πλήρη αξιοποίηση του USB 3.1 προτύπου, ενώ η ύπαρξη θύρας USB 3.1 Type C επιτρέπει την απευθείας σύνδεση περιφερειακών που την χρησιμοποιούν. Η μητρική διαθέτει δύο Gigabit κάρτες δικτύου, μία Killer E2201 και μια Intel. Όσον αφορά εξόδους εικόνας, η μητρική διαθέτει DisplayPort και HDMI.

Δεν υπάρχουν σχόλια