ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα προσωπικά στοιχεία 143 εκατ. Αμερικανών και αριθμοί 209 χιλ. καρτών διέρρευσαν

Η Equifax είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρίες πιστωτικής εποπτείας στην Αμερική και την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης. Το αποτέλεσμα είναι τα προσωπικά στοιχεία 143 εκατομμυρίων Αμερικανών, αλλά και οι κωδικοί 209 χιλιάδων πιστωτικών καρτών να διαρρεύσουν στους χάκερς. Η κυβερνοεπίθεση αυτή διήρκεσε από τα μέσα Μαΐου έως τα τέλη Ιουλίου, όταν και στις 29 Ιουλίου ανακαλύφθηκε από την εταιρία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, οι χάκερς εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια της ιστοσελίδας της, αποκτώντας πρόσβαση στα ονόματα χρηστών, τους αριθμούς ασφάλισής τους, τις ημερομηνίες γέννησης, τις διευθύνσεις τους και σε κάποιες περιπτώσεις τον αριθμό αδείας οδήγησης. 
Επιπλέον διέρρευσαν οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών 209 χιλιάδων καταναλωτών, καθώς και έγγραφα με προσωπικά στοιχεία 182 χιλιάδων χρηστών. Η εταιρία επίσης διαπίστωσε και την διαρροή προσωπικών στοιχείων Καναδών και Βρετανών υπηκόων. Το μόνο θετικό ότι η εταιρία δεν διαπίστωσε παραβίαση των κυρίων βάσεων δεδομένων της. Η εταιρία δήλωσε ότι άμεσα προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει την παραβίαση και να διεξάγει πλήρη έρευνα για το πως συνέβη αυτό, με τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο Richard F. Smith να δηλώνει απογοητευμένος και να ζητάει συγνώμη. 
Επιπλέον η εταιρία έθεσε σε λειτουργία μια ιστοσελίδα ώστε να μπορέσουν οι χρήστες της να διαπιστώσουν αν είναι μέσα σε αυτούς των οποίων τα στοιχεία διέρρευσαν. Όπως ήταν αναμενόμενο, η μετοχή της εταιρίας κατέρρευσε την Παρασκευή, κλείνοντας με πτώση άνω του 13%. Αυτό που προκάλεσε επιπλέον ερωτηματικά ήταν η κίνηση τριών υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας, να προβούν σε πωλήσεις μέρους των μετοχών που κατείχαν στην εταιρία στο διάστημα μετά την ανακάλυψη της παραβίασης, αλλά πριν την δημοσιοποίηση αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια