ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίσημα οι 8ης γενιάς επεξεργαστές Core για desktop συστήματα

Μέχρι εχτές, ο κορυφαίος Intel Core i7 επεξεργαστής για mainstream desktop συστήματα (socket LGA1151), είχε τέσσερις πυρήνες και δυνατότητα επεξεργασίας οκτώ thread ταυτόχρονα, χάρη στην τεχνολογία HyperThreading. Αυτό πλέον αλλάζει με την Intel να ανακοινώνει και επισήμως τους νέους desktop επεξεργαστές 8ης γενιάς, γνωστούς και ως Coffee Lake, οι οποίοι αυξάνουν τον αριθμό των πυρήνων στους έξι και των thread στα δώδεκα. 
Η νέα σειρά στοχεύει και πάλι πρωτίστως τους gamers και τους overclockers, όπως και οι προηγούμενες σειρές Core της Intel, προσφέροντας κορυφαίες single thread επιδόσεις, χάρη στο υψηλότατο IPC και τις υψηλές Turbo συχνότητες λειτουργίας. Αλλαγές έχουμε και στις σειρές Core i5 και Core i3. Στην περίπτωση των Core i5 έχουμε και εδώ αύξηση των πυρήνων τους από τέσσερις σε έξι, ενώ στην περίπτωση των Core i3, αυτοί αποκτούν τέσσερις πραγματικούς πυρήνες, σε αντίθεση με τις προηγούμενες σειρές Core i3, που είχαν δύο πυρήνες και υποστήριζαν τέσσερα threads μέσω της τεχνολογίας HyperThreading. 
 Τα μοντέλα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Intel είναι έξι, τρία με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή και τρία με κλειδωμένο. Το κορυφαίο είναι το μοντέλο Intel Core i7 8700K με έξι πυρήνες και δώδεκα threads, με την Turbo συχνότητα λειτουργίας του να φτάνει τα 4.7GHz. Η base συχνότητα λειτουργίας είναι τα 3.7GHz. Υποστηρίζει μνήμες DDR4 στα 2666MHz, έχει 12MB cache και TDP 95W. Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών δεν έχει αλλάξει σε σύγκριση με αυτή που βρίσκαμε στους επεξεργαστές Kaby Lake.

Δεν υπάρχουν σχόλια