ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

12 ομάδες η ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

12 ομάδες αναδείχτηκαν στον τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO στην Αθήνα και θα αποτελέσουν την ελληνική αποστολή που θα διαγωνιστεί στην 14η World Robot Olympiad WRO 2018 με θέμα «Food Matters», τον Νοέμβριο στην Ταϊλάνδη.
Τον διαγωνισμό, όπου για άλλη μία χρονιά σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής με περισσότερους από 600 μαθητές, διοργάνωσε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote.
Μαθητές από όλη τη χώρα δημιούργησαν και προγραμμάτισαν ρομποτικές κατασκευές, εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα. Οι μαθητές προσπάθησαν να δώσουν λύσεις σε κρίσιμα για τον πλανήτη μας ζητήματα, όπως η βιώσιμη παραγωγή τροφίμων, η βελτίωση της ποιότητας διατροφής και η επισιτιστική ασφάλεια, ο τερματισμός της πείνας, προκειμένου να επιτευχθεί ο Νο2 στόχος των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, «Zero Hunger».
Η World Robot Olympiad WRO 2018 θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018, στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης και αποτελεί μείζον παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία, την καινοτομία και την εκπαίδευση. Παιδιά και νέοι από εξήντα χώρες του κόσμου, έχουν δώσει ραντεβού για να συναγωνιστούν, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους στην επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την καλλιέργεια τροφίμων, τη διατροφή και τη σίτιση. Η χώρα μας, στα τελευταία 10 χρόνια που συμμετέχει στη World Robot Olympiad WRO, έχει κατακτήσει δύο ολυμπιακά μετάλλια και πολλές ολυμπιακές διακρίσεις.
Ο WRO Hellas έχει ως στόχο την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην εκπαίδευση, αξιοποιώντας τους διαγωνισμούς που διοργανώνει. Είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αποτελεί επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad – W.R.O.) στην Ελλάδα.
Η Cosmote, στο πλαίσιο των δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης, στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και του τεχνολογικού προσανατολισμού των νέων, συμβάλλοντας σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές παιδιών, από όλη την Ελλάδα, στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής έχουν ξεπεράσει τις 12.000.
Η ενασχόληση με την εκπαιδευτική ρομποτική, η οποία βασίζεται στην εκπαιδευτική μέθοδο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), βοηθά τους μαθητές στην καλύτερη κατανόηση της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, τη Μηχανικής και των Μαθηματικών. Είναι σημαντικό, οι σημερινοί μαθητές να αποκτούν απαραίτητα εφόδια, όπως η ομαδική εργασία και η υλοποίηση έργων με έμφαση στην επίλυση προβλημάτων, για να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις στην αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια