ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

SCIENCE: ΝΑ ΠΩΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΣΤΕΡΙ!

Επιστήμονες του Max Planck Institute με τη βοήθεια του Very Large Telescope στην Χιλή, κατάφεραν να φωτογραφίσουν ένα μεγάλο πλανήτη κατά την διάρκεια της γέννησής του σε απόσταση 370 ετών φωτός από εμάς. Η φωτογραφία είναι από τις καλύτερες που έχουμε να μας δείχνει την διαδικασία γέννησης ενός πλανήτη, και θα μπορούσε να μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για το πως δημιουργούνται οι πλανήτες.
 Το μέγεθος του νεογέννητου πλανήτη είναι πραγματικά τεράστιο, καθώς η μάζα του είναι μεγαλύτερη και από τον δικό μας Δία. Το αστέρι γύρω από το οποίο περιστρέφεται ονομάζεται PDS 70 και είναι μόλις 5.4 εκατομμυρίων ετών. Οι αστρονόμοι παρακολουθούν εδώ και καιρό το αστέρι καθώς αυτό είχε δείξει πολλά στοιχεία ότι μέσα στην αστρική σκόνη που το περιέβαλε μάλλον γεννιούνται νέοι πλανήτες.
Για να διακρίνουν τον πλανήτη οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν εξειδικευμένο εξοπλισμό για να μπλοκάρουν το εισερχόμενο φως από το αστέρι έτσι ώστε το αμυδρό φως του πλανήτη να γίνει αντιληπτό από τα υπερευαίσθητα όργανά τους

Δεν υπάρχουν σχόλια