ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Snapdragon 675: Επιβεβαιωμένα καλύτερο από το SD 710

Ήδη υπάρχουν κάποια smartphones τα οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το νέο midrange SoC της Qualcomm, Snapdragon 675. Μάλιστα, έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ότι τα Meizu Note 9 και Hisense U30 έρχονται με αυτό το chipset, ενώ έχει αναφερθεί ότι και το Redmi Note 7 Pro θα τροφοδοτείται επίσης από αυτό. Σήμερα, εμφανίστηκε μια νέα συσκευή της vivo στο Geekbench με αυτόν τον επεξεργαστή. Αυτό το smartphone έρχεται επίσης με 6GB RAM και Android 9 Pie OS. Ωστόσο, αυτό που τράβηξε την προσοχή μας είναι η απόδοση του συγκεκριμένου SoC. Στη δοκιμή μονού πυρήνα, το τηλέφωνο της vivo σκόραρε 2382 πόντους και στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων έφτασε στους 6479 πόντους.
Με αυτές τις επιδόσεις, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το Snapdragon 675 είναι σαφώς πιο ισχυρό από το Snapdragon 710 SoC το οποίο επίσης είναι ένα chipset μεσαίας κατηγορίας, αλλά είναι και αρκετοί αυτοί που το θεωρούν ως έναν εν δυνάμει flagship επεξεργαστή. Κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ αυτού του σκορ και του σκορ που έφερε στο Geekbench το Xiaomi Mi 8 SE, ένα από τα πρώτα smartphones που χρησιμοποίησε το chipset Snapdragon 710, βλέπουμε ότι το πρώτο είναι 22% καλύτερο από το δεύτερο στη δοκιμή single core και 10% καλύτερο στη δοκιμή multi-core.
Το Snapdragon 675 είναι το mid-range SoC που κυκλοφόρησε η Qualcomm το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Είναι το πρώτο chip που φέρει πυρήνες Kryo 460 τέταρτης γενιάς της Qualcomm, ενώ η GPU που χρησιμοποιεί είναι η Adreno 612. Όχι μόνο αυτό, το Snapdragon 675 είναι εξοπλισμένο με Artificial Intelligence Engine (AI Engine) τρίτης γενιάς της Qualcomm, επιτυγχάνοντας συνολική βελτίωση της απόδοσης κατά 50% σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε σύγκριση με αυτή της προηγούμενης γενιάς Snapdragon 670.

Δεν υπάρχουν σχόλια