ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Boston Dynamics: Τα ρομπότ χορεύουν και το μέλλον είναι πιο κοντά


 Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά και για τη Boston Dynamics, καθώς για πρώτη φορά κατάφερε να μετατρέψει σε εμπορικό προϊόν κάποιο από τα πολύ εξελιγμένα ρομπότ της (τον “σκύλο” Spot), ενώ άλλαξε για μια ακόμη φορά ιδιοκτήτη διότι πωλήθηκε από τη SoftBank στη Hitachi.

Η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει το ούτως ή άλλως πολύ ιδιαίτερο 2020 με ένα πολύ εντυπωσιακό video - επίδειξη των ικανοτήτων των ρομπότ που κατασκευάζει. Σε αυτό θα δείτε 2 ανθρωποειδή ρομπότ Atlas, το Handle και το ρομπότ-σκύλο Spot να χορεύουν και να χοροπηδούν στους ρυθμούς της κλασικής επιτυχίας “Do You Love Me?” των The Contours.

Έχοντας παρακολουθήσει την εξέλιξη της Boston Dynamics από το 2013, όταν εξαγοράστηκε δηλαδή από τη Google, μέχρι σήμερα, είναι εμφανές ότι έχουν γίνει τρομερά άλματα προόδου για να φτάσουμε στις κινήσεις που βλέπουμε στο σημερινό χορευτικό video.

Πριν από μόλις 6 χρόνια “πανηγυρίζαμε” για το γεγονός ότι το Atlas μπορούσε να ισορροπήσει στο ένα πόδι τουείδαμε το 2018 τα ρομπότ να κάνουν παρκούρ, ωστόσο, σήμερα οι κινήσεις έχουν γίνει ασύγκριτα πιο φυσικές και ταυτόχρονα υπάρχει συντονισμός των διαφορετικών μοντέλων μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια