ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το καταστροφικό πρόβλημα που δημιουργούσε το chkdsk


 Για όσους δεν το γνωρίζουν, η εντολή «chkdsk» μπορεί να ξεκινήσει τόσο από τον χρήστη όσο και από το λειτουργικό σύστημα. Το μυστηριώδες σφάλμα είχε ως αποτέλεσμα ένα απροσδόκητο σφάλμα Blue Screen of Death όταν οι χρήστες εκτελούν την εντολή ChkDsk στα Windows 10 με εφαρμογή ενημερώσεων Δεκεμβρίου 2020.

Φαίνεται ότι η αλλαγή, η οποία προκάλεσε ζητήματα σταθερότητας συστήματος, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Windows 10 Build 19624 για Insiders. Το σφάλμα φάνηκε κάπως να ξεφεύγει από την προσοχή της Microsoft για να εμφανιστείκαι πάλι στα Windows 10 έκδοση 2004 και έκδοση 20H2.



Φαίνεται ότι η δυνατότητα, η οποία οδήγησε στο πρόβλημα, μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί εξ αποστάσεως όπου απαιτείται. Αυτό επέτρεψε στη Microsoft να παραδώσει την επιδιόρθωση για το σφάλμα σε μόλις 24 ώρες χωρίς καμία ενέργεια ν’ απαιτείται από τον τελικό χρήστη.

Αυτό το περιστατικό αποδεικνύει και πάλι ότι τα σφάλματα που αναφέρονται από τους Windows Insiders μπορούν να ενταχθούν σε ένα βουνό με άλλα σχόλια για θέματα όπως η σκοτεινή λειτουργία, το μενού Έναρξη, το Κέντρο δράσης κ.λπ. και να παραπέσουν τελικά!

windows insider

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Microsoft μείωσε τον αριθμό του προσωπικού που εργάζεται στην ομάδα δοκιμών των Windows το 2014 και άρχισε να χρησιμοποιεί εικονικούς υπολογιστές για να δοκιμάσει ενημερώσεις. Εκτός από τις εικονικές μηχανές της, η Microsoft βασίζεται επίσης στους Windows Insiders (μια ομάδα ενθουσιωδών geek που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις εκδόσεις beta των Windows 10 και να παρέχουν σχόλια σχετικά με δυνατότητες καθώς και τα σφάλματα).

Διαφήμιση

Αυτή η προσέγγιση έχει οδηγήσει σε αυξημένο αριθμό προβλημάτων και σφαλμάτων και καταστρέφει επίσης τη φήμη της Microsoft.

Σύμφωνα με αναφορές, η Microsoft διερευνά εσωτερικά νέους τρόπους για τη μείωση των σφαλμάτων στις ενημερώσεις των Windows 10 και προσφέρει πιο προσαρμοσμένες και ενεργές επιλογές για την αντιμετώπιση προβλημάτων συμβατότητας.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια