ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θα δούμε σύντομα smartphone με επεξεργαστή Qualcomm και Google Mobile Services;


 Η κίνηση της Huawei να πουλήσει τη θυγατρική Honor τον περασμένο Νοέμβριο έγινε κατά κύριο λόγο για να προστατευτεί η τελευταία από τις γνωστές κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ. Ο ιδρυτής της Huawei, κ. Ren Zhengfei, είχε απευθυνθεί στους εργαζομένους της Honor ζητώντας τους να μετατραπούν στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της εταιρείας του.

Έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες από τότε που έγινε η αλλαγή και το μεγαλύτερο ερώτημα παρέμενε το εξής: θα καταφέρει η Honor να συνεχίσει τις συνεργασίες της με Qualcomm και Google προκειμένου να κυκλοφορεί συσκευές με τα chipsets της πρώτης και τις υπηρεσίες - εφαρμογές της δεύτερης (Google Mobile Services);

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την Honor, παρόλα αυτά, σήμερα ήρθε στο φως ένα δημοσίευμα της China Business News που αναφέρει ότι η Honor έχει ξεκινήσει ήδη να συνεργάζεται και πάλι με την Qualcomm, καθώς το δικό της brand δεν συμπεριλαμβάνεται στη “μαύρη λίστα” του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Εάν αληθεύει κάτι τέτοιο, τότε η Honor θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους επεξεργαστές της Qualcomm στις συσκευές της και θα απεξαρτηθεί από τους Kirin της Huawei, η παραγωγή των οποίων έχει σταματήσει λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει πολύ την Honor να εισέλθει και πάλι δυναμικά στον χώρο, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πήγαινε περίφημα μέχρι να διακοπεί απότομα η εκθετικά ανοδική πορεία της. Εφόσον συνεχιστεί η συνεργασία με την Qualcomm δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος περιορισμός για να μη συμβεί το ίδιο και με τη Google. Ποιος ξέρει, μπορεί σύντομα να δούμε κάποιο νέο Honor smartphone με επεξεργαστή Qualcomm και Google Mobile Services.

Δεν υπάρχουν σχόλια