ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με νέο σχεδιασμό και Apple M2 SoC, το MacBook Air

 


Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, με την Apple να παρουσιάζει πριν λίγο κατά τη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης του WWDC 2022, το νέο MacBook Air. 

Το νέο MacBook Air αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη αναβάθμιση του δημοφιλέστερου laptop της Apple εδώ και αρκετά χρόνια. Παραμένοντας λεπτό και άκρως φορητό, η νέα εμφάνιση του Air διακρίνεται για τις επιλογές χρωμάτων που δίνει η Apple στον χρήστη, μεταξύ των οποίων και το μαύρο. Με πάχος μόλις 11,3 χιλιοστών και βάρος 1,22 κιλά, ο νέος σχεδιασμός του Air είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν που είδαμε στην ανανέωση του MacBook Pro, συμπεριλαμβανομένου και της οπής στο άνω μέρος της Liquid Retina οθόνης των 13,6 ιντσών. Εκεί κρύβεται και η webcam του συστήματος με τις επιδόσεις να είναι αρκετά καλύτερες από τον προκάτοχό του με βάση την ανάλυση 1080p που υποστηρίζει

Το MacBook Air αποτέλεσε το πρώτο σύστημα της Apple στο οποίο είδαμε το M1, τον πρώτο επεξεργαστή που δημιούργησε η Apple και ο οποίος στηρίζεται στην arm αρχιτεκτονική. Δύο χρόνια μετά, η Apple είναι έτοιμη για τη νέα γενιά, το M2 SoC, με το νεότερο MacBook Air να είναι το πρώτο που βλέπουμε το νέο chipset. Κατασκευασμένο με την κατασκευαστική μέθοδο των 5nm, ενσωματώνει 8πύρηνο επξεργαστή με πιο γρήγορους πυρήνες, έως 10πύρηνη GPU αλλά και έως 24 GB RAM. Όπως και με το πρηγούμενο μοντέλο έτσι και τώρα, δεν υπάρχει ανεμιστηράκι στο εσωτερικό κάτι που εγγυάται μια εντελώς αθόρυβη λειτουργία.

image.jpeg.64d62709cc28951510a2f6508265a41b.jpeg

image.png.da30cc8f0ca47675626559151c3adc29.png

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, η Apple προχώρησε στην εμφάνιση διάφορων charts που αναφέρουν -αρκετά γενικά- ότι το MacBook Air M2 έχει 38% καλύτερες επιδόσεις στην επεξεργασία βίντεο ενώ συνολικά χαρίζει κατά 40% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Στην πράξη οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν 18 ώρες αυτονομία (video playback) αλλά και πολύ καλύτερες επιδόσεις. Η φόρτιση γίνεται με την επιστροφή του MagSafe, με το 50% να ολοκληρώνεται σε 30 λεπτά.

Η τιμή που ανακοινώθηκε για το MacBook Air φέρνει το κόστος στα $1199 για το βασικό μοντέλο, ενώ η κυκλοφορία του υπολογίζεται για τον επόμενο μήνα. Παραμένει στην κυκλοφορία το M1 MacBook Air με την ίδια τιμή ($999).

Δεν υπάρχουν σχόλια