ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη Βουλή των Λόρδων μίλησε για πρώτη φορά ένα ανδροειδές


 Ο Άινταν Μέλερ στον οποίο ανήκουν δύο από τις πιο γνωστές γκαλερί στη Βρετανία οργάνωσε ένα ερευνητικό πρότζεκτ με στόχο τη δημιουργία ενός ανδροειδούς με καλλιτεχνικές ικανότητες. Το αποτέλεσμα είναι η Ai-Da, το πρώτο ανδροειδές που μπορεί να ζωγραφίζει και να γράφει δικά του ποιήματα.

Όπως έγινε γνωστό η Ai-Da θα εμφανισθεί την προσεχή Τετάρτη στη Βουλή των Λόρδων και θα μιλήσει κάτι που φυσικά θα συμβεί για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Βρετανίας και ενδεχομένως αποτελεί παγκόσμια πρωτιά. Το ανδροειδές θα μιλήσει στην επιτροπή Επικοινωνιών και Ψηφιακής Τεχνολογίας της Βουλής των Λόρδων με θέμα αν η δημιουργικότητα απειλείται από την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία γενικότερα. Η Ai-Da θα μιλήσει για την εξέλιξη και την σχέση της τεχνολογίας σε τομείς όπως οι καλές τέχνες, το σχέδιο, η μόδα και η μουσική.

«Η Ai-Da δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης για τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης η οποία θα μιμείται την ανθρώπινη συμπεριφορά και τους ανθρώπους γενικότερα. Είναι προφανές ότι η τεχνολογία μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση σε κάθε πτυχή της ζωής μας και πρέπει να κατανοήσουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της αυτής της τεχνολογίας και τι μπορεί αυτή να μας διδάξει για τους εαυτούς μας» είχε πει παλαιότερα ο Μέλερ που όπως υποστηρίζει αποφάσισε μαζί με την ομάδα δημιουργίας της Ai-Da το ρομπότ να αναπτυχθεί και να μιμείται τους ανθρώπους βασιζόμενη στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Αποτέλεσμα σύμφωνα με τον Μέλερ είναι να δημιουργηθεί κάτι δείχνει ότι οι άνθρωποι είμαστε μια μάλλον συνηθισμένη μορφή ζωής που τείνει να επαναλαμβάνει συμπεριφορές, λέξεις και ενέργειες και έτσι η Ai-Da δεν μας δείχνει το πόσο ανθρώπινη είναι αυτή αλλά το πόσο… ρομποτικά λειτουργούμε εμείς.

Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια