Η Canon ετοιμάζει στην Ιαπωνία εργοστάσιο κατασκευής εξοπλισμού λιθογραφίας
Η Canon πρόκειται να ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου αξίας 345 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται σε ένα κρίσιμο μέρος της κατασκευής ημιαγωγών που ονομάζεται λιθογραφία.
Η λιθογραφία είναι το πρώτο βήμα στην κατασκευή τσιπ για τα πάντα, από φούρνους μικροκυμάτων μέχρι αμυντικά συστήματα. Τα μηχανήματα που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία απαιτούν απίστευτα ακριβή βήματα στη κατασκευή. Είναι μέρος αυτού που σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι όταν οραματίζονται τα μεγάλα λευκά καθαρά δωμάτια στην κατασκευή επεξεργαστών. Σύμφωνα με τη Nikkei Asia, η οποία καλύπτει τη βιομηχανία και τα οικονομικά της Ιαπωνίας, η Canon αναμένεται να επενδύσει περισσότερα από 354 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό το νέο εργοστάσιο στην επαρχία Tochigi, ποσό που καλύπτει την κατασκευή της εγκατάστασης και τον εξοπλισμό για την παραγωγή αυτών των λιθογραφικών μηχανών.
Η εταιρεία αυτή τη στιγμή λειτουργεί δύο άλλα εργοστάσια στην Ιαπωνία, κυρίως για την παραγωγή επεξεργαστών για την αυτοκινητοβιομηχανία, και αναμένει ότι αυτή η νέα εγκατάσταση θα διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα. Σύμφωνα με τη Nikkei Asia, οι πωλήσεις εξοπλισμού λιθογραφίας ημιαγωγών «αναμένεται να αυξηθούν κατά 29%, από έτος σε έτος, το 2022 σε 180 μονάδες, τετραπλάσια αύξηση σε σύγκριση με πριν από δέκα χρόνια». Επί του παρόντος, η Canon παράγει το 30% του παγκόσμιου εξοπλισμού λιθογραφίας, που είναι περίπου το ήμισυ του πλησιέστερου ανταγωνιστή, της ASML. Η Intel και η Taiwan Semiconductor δήλωσαν ότι θα επεκτείνουν επίσης τις δραστηριότητές τους.
Η Nikkei Asia σημειώνει επίσης ότι η Canon θα "αναπτύξει τεχνολογία επόμενης γενιάς που ονομάζεται λιθογραφία nanoimprint" λόγω του υψηλού κόστους και της υψηλής κατανάλωσης ενέργειας του τρέχοντος εξοπλισμού, και η λιθογραφία nanoimprint θα χειρίζεται "μικρότερα πλάτη γραμμής", που σημαίνει μεγαλύτερη χωρητικότητα και μειωμένο χρόνο επεξεργασίας ανά chip. Η Canon αναφέρεται ότι αναμένει 40% χαμηλότερο κόστος για τη νέα διαδικασία, καθώς και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 90%. Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2025 και θα κατασκευαστεί δίπλα σε υπάρχον εργοστάσιο. Η Canon δεν έχει δημιουργήσει μια νέα μονάδα λιθογραφίας εδώ και 21 χρόνια.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια