ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολική επαναφορά αρχείων από κάθε φορητό μέσο


Το έχουμε κάνει όλοι το λάθος, έχουμε σβήσει τα αρχεία μας από μια κάρτα μνήμης, ένα USB, το τηλέφωνό μας που έχει κάρτα SD ή τον υπολογιστή και έχουμε πάθει πανικό. Πάμε να δούμε πως θα τα επαναφέρουμε. Το κείμενο γράφεται με αφορμή ένα σχόλιο του Geo που έχασε τις φωτογραφίες από την κάρτα SD του κινητού του.
Μόλις διαπιστώσουμε ότι σβήσαμε ένα σημαντικό αρχείο από ένα δίσκο αποθήκευσης όπως αυτούς που λέμε παραπάνω, τότε πρέπει νασταματήσουμε να χρησιμοποιούμε αμέσως το συγκεκριμένο μέσο αποθήκευσης.
Για παράδειγμα μόλις έσβησες από το USB ή την κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανές όλες τις φωτογραφίες από τις διακοπές. Σταματάς αμέσως να χρησιμοποιείς την συγκεκριμένη κάρτα μνήμης καθώς τα νέα δεδομένα που θα εγγράψεις (πχ. άλλες φωτογραφίες που θα βγάλεις), θα πατήσουν πάνω στις φωτογραφίες που έσβησες και θέλεις να ανακτήσεις.
Κοινώς όταν πατάμε delete σε ένα φάκελο ή ένα αρχείο, ο υπολογιστής αλλάζει την κατάταστασή του κι έτσι επιτρέπει στο μηχάνημα να χρησιμοποιήσει το χώρο πατώντας ουσιαστικά πάνω από το συγκεκριμένο αρχείο. Στη συνέχεια αυτό που κάνουμε είναι να συνδέσουμε το μέσο αποθήκευσης με τον υπολογιστή (μέσω card reader ή καλωδίου) και να τρέξουμε ένα από τα παρακάτω προγράμματα. Φυσικά δεν είναι εγγυημένη η ανάκτηση αλλά κατά 90% θα βρείτε τα αρχεία που σβήσατε και θα καταφέρετε να τα ανακτήσετε.
Τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε είναι:
Αν η απώλεια οφείλεται σε έναν δίσκο που χάλασε, αυτά τα προγράμματα δεν μπορούν να κάνουν κάτι.
Δεν ξεχνάμε να τηρούμε τακτικά back up των αγαπημένων μας αρχείων σε πολλαπλά σημεία για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια